Hvidvask: bankers indberetninger mangedoblet på få år

Publiceret 30-03-2017
Nyhed

​Den seneste opgørelse fra Hvidvasksekretariatet viser, at bankernes indberetninger om mistænkelige transaktioner er 14-doblet siden 2010.

De nye tal og den voldsomme stigning viser med al tydelighed, at bankerne ikke sidder på hænderne i kampen mod hvidvask, lyder det fra Finans Danmark.

I 2016 sendte danske banker i alt 13.377 indberetninger afsted til Hvidvasksekretariatet. I 2010 var tallet 966.

- De danske banker indberetter mere end nogensinde før. Tallene er steget markant siden 2010, og det er et klart udtryk for, at danske banker ikke vil misbruges til ulovlige aktiviteter. Bankerne har i dag et stærkt fokus på bekæmpelse af hvidvask, siger juridisk direktør i Finans Danmark Kenneth Joensen og fortsætter:

- Vi har et tæt samarbejde med myndighederne, og vi spiller en aktiv rolle i kampen mod hvidvask. Vi har 14-doblet vores indberetninger, og er fortsat den sektor, der indberetter allerflest mistænkelige transaktioner, siger Kenneth Joensen, der dermed også understreger, at bankerne ikke kan klandres for at sidde på hænderne i kampen mod ulovlige pengestrømme.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde