Hvad kræver den digitale fremtid?

Publiceret 06-12-2017
Nyhed

Digitaliseringen forandrer arbejdsmarked og kompetencekrav med eksplosiv hastighed. Hvordan det udnyttes til at skabe vækst – og hvilke krav det stiller til de politiske rammer – er på dagsordenen ved konferencen ’Fremtidens digitale finansielle arbejdsmarked’, som Finans Danmark, DI Digital, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Copenhagen Fintech og Finansforbundet står bag.

Både nutid og fremtid i den finansielle sektor gennemsyres af digitalisering. Det betyder også store forandringer i kompetencekravene til medarbejderne, men det betyder også, at det er afgørende for os som samfund, at der tænkes nyt og mere offensivt for at udnytte de muligheder, som digitaliseringen giver for vækst og jobskabelse,’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet

Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), påpeger, at finanssektoren i dag er en af landets mest innovative sektorer:

”Sektorens mange nye teknologiske løsninger gør livet lettere for kunderne og har stor indvirkning på det finansielle arbejdsmarked. Allerede nu melder virksomhederne om mangel på eksempelvis it-specialister. Skal vi veksle innovationskraften til maksimal vækst- og jobskabelse, er det derfor nødvendigt, at vi styrker undervisning i digitale kompetencer fra folkeskolen til de videregående uddannelser og i efteruddannelsesindsatsen.”  

Den digitale udvikling kræver initiativer, der modsvarer både arbejdsmarkedets og samfundets krav. Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, siger:

”Danmark står over for en alvorlig og voksende trussel fra cyberspionage og –kriminalitet, som kan medføre store menneskelige og samfundsøkonomiske omkostninger. Det er derfor afgørende, at cybersikkerhed  integreres  i uddannelsessystemet, og at der kommer flere cybersikkerhedsuddannede it-specialister, så vi står bedre rustet til at imødegå truslen. Det er vores ambition, at IT-sikkerhed skal være en dansk styrkeposition”.

Hvilke løsninger og tiltag, der skal til for at udnytte potentialet i og erfaringerne fra den finansielle sektor, er på programmet for konferencen.

’Fremtidens finansielle arbejdsmarked bliver præget af en markant øget andel af beskæftigelsen i globale fintechvirksomheder. I Danmark har vi på 2 år oplevet en fordobling i antallet af fintech-startup virksomheder, og siden Copenhagen Fintech Lab åbnede dørene i oktober 2016 er mere end 50 mindre fintech virksomheder flyttet ind’, siger Simon Schou, innovationschef i Copenhagen Fintech

”I DI Digital har vi en række fintech-virksomheder, der bevæger sig i grænselandet af teknologivirksomhed og traditionel finansvirksomhed. Og det er netop i disse krydsfelter at fremtidens nye digitale arbejdspladser skabes. Der vil ske store forandringer på hele arbejdsmarkedet, og det vil stille store krav til både uddannelser og vores individuelle digitale kompetencer’,siger Christian Hannibal, Fagchef for DI’s Digitaliseringsindsats.

Konferencen byder på oplæg fra Nordea, Finansforbundet og IDC Nordic samt en politisk paneldebat med Torsten Schack Pedersen (V), Thomas Jensen (S) og Ida Auken (RV).

’Fremtidens digitale finansielle arbejdsmarked’ finder sted i Finanssektorens Hus onsdag 6. december, og bag konferencen står DI Digital, Finans Danmark, Copenhagen Fin Tech, Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet.

Læs organisationernes fem konkrete forslag til fremtidssikring af det finansielle arbejdsmarked

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde