Debat: Er boligpriserne for høje?

Publiceret 15-06-2017
Nyhed

Et velbesøgt Finanstelt tog temperaturen på boligmarkedet

Finans Danmark havde sat nationalbankdirektør Hugo Frey, direktør Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter, Jesper Berg, direktør i Finanstilsynet og Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark i stævne til en debat om boligmarkedet, boligpriser, og hvad der er den bedste medicin for at undgå fremtidige boligbobler.

Debatten kom rundt om en lang række temaer og spørgsmål: Nærmer vi os en boligboble i København og Århus? Hvordan ser prisudviklingen ud i forhold til vores nordiske naboer? Bygger vi for meget risiko op nu, og hvad sker der, hvis renten stiger?

Der var bred enighed i panelet om, at boligbobler skal undgås, men debatten kredsede særlig om, hvilken medicin skal der til for at dæmpe priserne og hvornår, ligesom spørgsmålet om, hvilke konsekvenser et indgreb vil få, fx for førstegangskøbere, blev livligt debatteret.

Der blev også quizzet om, hvor kvadratmeterpriserne vil være om 2 år på lejligheder i København. Hele panelet viste sig pudsigt nok at være enige om et niveau på omkring 38.000 kr. kvm., i dag ligger den på 34.000kr. pr. kvm. Men det er vigtigt at påpege, at denne spådom er et spørgsmål om tro, ikke eksakt videnskab.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde