August statistik: Emerging markets i top

Publiceret 21-09-2017
Nyhed

Mange europæiske og amerikanske aktier havde tab i august, mens aktier og obligationer fra emerging markets havde en flot måned. Faldende statsrenter medførte positive afkast i de fleste obligationsfonde.

Den politiske uro omkring konflikten med Nordkorea påvirkede mange aktiemarkeder i august, som også blev trukket ned af et dollarfald på 1 pct.  De nye aktiemarkeder havde derimod en flot måned, og blev især trukket op af flotte regnskabstal fra Kina og aftagende politisk uro i Brasilien. Både de danske og internationale statsrenter fald i august, hvilket påvirkede obligationsafkastene positivt. Det danske aktiemarked havde igen en måned med positive afkast, især trukket op af stigninger i Novo Nordisk og Nordea.

Fonde med danske aktier steg typisk 0,2 pct. i august. Fonde med globale og nordamerikanske aktier blev trukket ned af dollarfaldet og faldt typisk 0,7 og 0,8 pct. Fonde med emerging markets steg typisk 0,8 pct., mens fonde med latinamerikanske og kinesiske aktier steg henholdsvis 4,0 og 2,6 pct.
De faldende renter gav pæne afkast i de danske obligationsfonde. Fonde med korte og danske obligationer steg henholdsvis 0,3 og 0,7 pct., mens fonde med lange danske obligationer steg 1,2 pct. I de udenlandske obligationsfonde var emerging markets fonde også i toppen, hvor den typiske fond steg 1,0 pct. Fonde med Investment Grade obligationer steg 0,4 pct., mens fonde med non-Investment Grade obligationer typisk gav 0 pct. i afkast i august

Fonde med danske obligationer mest populære i august

Fonde målrettet danske investorer havde samlet nettokøb på 3,0 mia. kr. Det var tilbagesalg i fonde med udenlandske aktier og obligationer på henholdsvis 0,1 og 0,9 mia. kr. Fonde med danske obligationer havde til gengæld samlet nettokøb på 2,1 mia. kr., mens der var nettokøb i blandede fonde på 1,4 mia. kr.

Fonde målrettet institutionelle og udenlandske investorer havde samlede nettokøb på henholdsvis 7 og 0,5 mia. kr.  
Den samlede formue i fonde målrettet private investorer steg 4,2 mia. kr. i august til i alt 875 mia. kr. Den samlede brancheformue steg 14,4 mia. kr. til i alt 2.046 mia. kr.

De ovenstående medianafkast stammer fra fonde med rådgivning inkluderet i prisen, der udgør hovedparten af det danske marked.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde