Højere udbudspriser i og omkring landets største byer

Publiceret 07-05-2014
Nyhed

Der står i dag 62.759 boliger til salg. Det er 1.393 flere boliger sammenlignet med sidste år. Samtidig er udbudspriserne på huse og ejerlejligheder højere i og omkring landets to største byer. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Der står i dag 62.759 boliger til salg. Det er 1.393 flere boliger sammenlignet med sidste år. Samtidig er udbudspriserne på huse og ejerlejligheder højere i og omkring landets to største byer. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Stigningen i boligudbuddet dækker over, at der er i dag står 336 flere parcel- og rækkehuse til salg, mens der er henholdsvis 384 og 673 flere ejerlejligheder og fritidshuse på markedet i forhold til sidste år.

”Boligudbuddet er højere end for et år siden. Prisudviklingen på huse har i en længere periode været stabil, mens lejlighedspriserne er steget væsentligt. Det kan have fået lidt flere boligejere til at tænke, at det er et rigtigt tidspunkt at sætte huset til salg,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Samtidig stiger udbuddet af boliger typisk i begyndelsen af året. Alene i løbet af de seneste to måneder er udbuddet steget med næsten 5.000 boliger. En del boligkøbere bruger foråret til at se efter et nyt hjem. Det ved sælgerne og sætter derfor boligen til salg i løbet af foråret.”

Udbudsprisen for huse er 0,4 pct. højere end for et år siden set for hele landet, mens prisen for ejerlejligheder er 6,3 pct. højere. Udbudsprisen for fritidshuse er knap 6 pct. lavere. Det dækker dog over geografiske forskelle.

”Udbudsprisen på huse er på landsplan lidt højere end sidste år. Men det er kun i og omkring hovedstadsområdet samt Østjylland, som har højere priser. I samtlige af de øvrige landsdele er udbudspriserne lavere sammenlignet med sidste år,” siger Ane Arnth Jensen og tilføjer:

”Det samme billede ses for udbudsprisen på ejerlejligheder. Her er der dog flere landsdele, som oplever højere priser end sidste år, men igen ser vi, at de største stigninger i udbudsprisen skal findes i hovedstadsområdet og i Aarhus.”

Kortere udbudstider

Parcel- og rækkehuse har på landsplan været udbudt i 10 måneder. Udbudstiden for ejerlejligheder er 6,5 måneder, mens fritidshuse i gennemsnit har stået i udbud i mere end 13 måneder. For alle boligtyper er udbudstiden lavere i forhold til sidste år.

”På Sjælland har boligerne været kortest tid på markedet. Det gælder for både huse og lejligheder,” siger Ane Arnth Jensen og tilføjer:

”Generelt er udbudstiden for huse faldet på Sjælland i forhold til sidste år, mens den er steget på Fyn og i Jylland. For ejerlejlighederne er udbudstiden primært faldet i hovedstadsområdet og i Aarhus, som samtidig er de to områder med landets største udbud af ejerlejligheder.”

Figur: Årlig ændring i udbudspriser på hhv. parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder

[Figur: Årlig ændring i udbudspriser på hhv. parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder]

Kilde: Realkreditrådet

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for april 2014 (242 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.