Tilmeld Nyheder
    Novo gør Danmark til et af de største aktiemarkeder i Europa
    26-03-2024
    Værdien af det danske aktiemarked er de sidste knap 10 år steget med ca. 189 pct., og det gør Danmark til et af de største aktiemarkeder i Europa set i forhold til landets størrelse. Det s..
    Investeringslysten er tilbage hos de unge
    12-03-2024
    Igennem det meste af 2010’erne så vi en aftagende investeringslyst blandt de unge. Det lavede coronapandemien om på, og nu er investeringslysten betydeligt højere end i årene før finanskri..
    De højere udgifter sender flere unge i RKI for første gang
    11-03-2024
    Det samlede antal af unge i gældsregistret RKI er stagneret efter en næsten tiårig periode med fald. Samtidig er antallet af nye RKI-registreringer steget, og flere nye unge bliver registe..
    Unge er presset på økonomien – det påvirker deres livskvalitet
    11-03-2024
    Inflationskrisen er efterhånden aflyst. Godt nok er renterne steget, men de store stigninger i dagligvarepriserne er stoppet – det samme er priserne på el og gas. Men for en stor gruppe un..
    Yngre kvindelige ledere fylder mere og mere på ledelsesgangene i finanssektoren
    08-03-2024
    39 procent af de yngre ledere i finanssektoren er kvinder, viser en ny opgørelse fra Finans Danmark. Det er en stigning på ni procentpoint på blot fire år. Dermed fortsætter den positive u..
    I flere og flere kommuner er det blevet dyrere at eje end at leje en bolig
    07-02-2024
    Over de seneste år er det blevet relativt dyrere at være boligejer sammenlignet med at bo til leje. Det betyder, at der er blevet flere kommuner, hvor udgifterne til at eje sin bolig er bl..
    Højere priser og renter efterlader hver syvende dansker med en presset økonomi
    04-12-2023
    Selvom økonomien har udviklet sig meget bedre end, hvad alt tydede på for et år siden, så har energikrise og fart på økonomien sendt priserne i vejret. Også renterne er sat voldsomt op. Se..
    500 bankansatte bekæmper digital svindel hver eneste dag
    04-12-2023
    Hver dag går næsten 500 bankfolk på arbejde for at bekæmpe den stigende digitale svindel eller hjælpe ofrene for den. Det er mere end en fordobling på bare fem år. De mange ansatte bremser..
    Flere erhvervskunder søger hjælp i banken
    01-12-2023
    Særligt i byggeriet og detailhandlen oplever virksomhederne økonomiske udfordringer. Det viser en rundspørge til landets syv største banker. Det seneste år har flere virksomheder haft brug..
    Danskerne køber obligationer som aldrig før: Det skal du være særligt opmærksom på
    30-11-2023
    I de første 9 måneder af 2023 har danske privatinvestorer købt enkeltobligationer for 16,4 mia. kr. Det er mere end i noget andet kalenderår siden årtusindeskiftet. Investorer, der ikke ha..
    Bankernes rentemarginal er steget - men stadig moderat i historisk perspektiv
    16-11-2023
    I kølvandet på den senere tids rentestigninger er bankernes rentemarginal steget og er nu tilbage, hvor den var i midten af 00’erne. I et længere historisk perspektiv er niveauet dog stadi..
    Ny analyse – uddannelse, køn og social baggrund afgør, om du bliver iværksætter
    20-10-2023
    Hvert år forsøger ca. 18.000 danskere at realisere drømmen om at starte egen virksomhed. Ni ud af ti starter virksomhed inden for traditionelle brancher som håndværk, frisør og detailhande..
    Trods rekordresultat er der ingen tegn på overnormal indtjening i de danske banker
    03-10-2023
    De største danske bank- og realkreditkoncerner fik i første halvår af 2023 et samlet overskud efter skat på 26,2 mia. kr. Normalisering af renteniveauet, lave nedskrivninger og gunstige fi..
    DI og Finans Danmark: Iværksættere og vækstvirksomheder skal have bedre adgang til kapital
    20-09-2023
    Tre konkrete forslag fra Dansk Industri (DI) og Finans Danmark vil gøre det mere attraktivt at investere i iværksættere og vækstvirksomheder og give bankerne bedre muligheder for at hjælpe..
    Manglende viden bremser den grønne omstilling: Med nye initiativer kan vi holde tempo i den grønne omstilling af danskernes boliger
    27-06-2023
    Mange boligejere mangler viden om deres boligers energimæssige stand om, hvor meget de kan spare, og hvordan de skal gribe det an, hvis de vil energioptimere deres bolig. Det bremser den n..
    Investorboom under corona fortsætter trods økonomisk nedtur: Især de unge holder ved
    02-05-2023
    Antallet af danske investorer eksploderede med 216.000 i 2020-2021. Samtidig ser det ikke ud til, at antallet af investorer er faldet nævneværdigt i 2022 trods den økonomiske usikkerhed. I..
    Aktiesparekontoen er populær blandt nye investorer, men begrænses af lavt indskudsloft
    25-04-2023
    Halvdelen af de danskere, der har investeringer på en aktiesparekonto, begyndte først at investere efter ordningen blev etableret i 2019. Aktiesparekontoen har dermed været med til at unde..
    Ny analyse: Varmepumpe kan spare dig for 14.000 kr. om året
    22-03-2023
    Højere energipriser har gjort det langt mere attraktivt at investere i energiforbedringer af dit hus, viser en ny analyse fra Dansk Industri og Finans Danmark
    Unge hårdt ramt af prisstigninger – ligger søvnløse om natten
    13-03-2023
    Stigende priser og renter æder lige nu mange unges indkomst op, og især de studerende, ledige og selvstændige oplever, at de er presset af stigende priser og renter. 30 procent af unge mel..
    Historisk dyr fyringssæson er ikke slut endnu
    02-02-2023
    Mens prisen på energi tilsyneladende har stoppet sin himmelflugt, så vil varmeregningerne for indeværende sæson fortsat ligge på et betydeligt højere niveau, end det vi så, før krigen i Uk..