Laveste antal boligejere i betalingsproblemer i 14 år

Publiceret 02-05-2022
Nyhed

De danske boligejere er rigtig gode til at betale ydelserne på deres boliglån. Andelen af boligejere, der ikke betaler ydelsen på deres lån til tiden, er det laveste siden september 2007. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

 De danske boligejere betaler i langt de fleste tilfælde deres boliglån til tiden. Ved udgangen af december 2021 blev hele 99,87 pct. af boligejernes ydelser betalt rettidigt. Restanceprocenten på 0,13 er den laveste i over 14 år og svarer til, at omkring 1.800 ud af landets knap 1,4 mio. boligejere er i betalingsproblemer.

”Længerevarende ledighed er typisk en af årsagerne til, at de danske boligejere ikke kan betale ydelsen på deres boliglån til tiden. Vi oplever i øjeblikket en historisk lav ledighed i Danmark, og det kan være en af de centrale forklaringer på, at langt de fleste boligejere betaler deres boliglån efter planen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Dyrere at være dansker

Generelt har vi økonomisk robuste boligejere i Danmark. Selv under coronakrisen, hvor ledigheden i en periode var på sit højeste siden finanskrisen, betalte næsten alle danske boligejere ydelsen på deres realkreditlån. Vi står i dag i en ny situation med højere renter og stigende priser på energi og fødevarer. Dertil har Ruslands krig i Ukraine medført usikkerhed om fremtiden.

”Det er blevet dyrere at være boligejer. Især de højere priser på energi kan mærkes hos boligejerne. Men også stigende priser på mad og andre dagligvarer påvirker budgettet i de danske familier,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Hvis man oplever, at man har udfordringer med at betale den næste termin på sit boliglån, bør man hurtigst muligt kontakte sin bank eller realkreditinstitut. Så kan man i samarbejde med banken eller instituttet prøve at finde en løsning, som kan være med til at bringe privatøkonomien tilbage på ret kurs.”

 

Hent statistik

Fakta 

  • Finans Danmarks opgørelse af restancer viser, hvor stor en del af de samlede ydelser fra boligejerne, der ikke er betalt tre og en halv måned efter betalingsfristen. Lige nu er 0,13 procent af de samlede boligydelser endnu ikke betalt. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 13 øre for hver 100 kroner, de skulle have betalt.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde