Flere mindre lejligheder til salg op til studiestart

Publiceret 28-07-2022
Nyhed

Der er godt nyt til de kommende studerende i de største studiebyer. Antallet af mindre lejligheder til salg er det højeste i tre år. Priserne er dog steget i København, Aarhus og på Frederiksberg, mens pengene rækker lidt længere i Odense og Aalborg end sidste år.

Den 28. juli får kommende studerende besked, om de er kommet ind på drømmestudiet. Det betyder samtidig, at mange unge flytter til studiebyerne, og det sætter gang i boligsøgningen. En af mulighederne er køb af en mindre lejlighed. Og i år er der flere at vælge imellem – ved indgangen til juli stod der 2.090 ejerlejligheder på op til 75 kvm til salg i Odense, Aarhus, Aalborg, København, Frederiksberg og resten af Storkøbenhavn.

”Der er godt nyt for alle dem, der snart får sit optagelsesbrev og gerne vil finde en lejlighed i forbindelse med deres studiestart. Udbuddet af mindre ejerlejligheder er nemlig på sit højeste for en juni måned i tre år. Og det er især de lidt større studieboliger på mellem 50 og 75 kvm, der er kommet flere af. De udgør fire ud af fem af de mindre lejligheder på under 75 kvm, der står til salg,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

I København, på Frederiksberg og det omkringliggende Storkøbenhavn står der i alt 1.373 ejerlejligheder til salg under 75 kvm.

”Markedet for mindre lejligheder er størst i og omkring København, men det er også her, hvor der er flest studerende. I København og på Frederiksberg er der flest valgmuligheder med 899 ejerlejligheder på under 75 kvm til salg. Men er man på udkig efter bolig i københavnsområdet, kan det også være interessant at kigge udenfor de mest centrale områder. I resten af Storkøbenhavn står der yderligere 474 ejerlejligheder til salg på under 75 kvm, og her kan der være penge at spare,” siger Peter Jayaswal.

I Aarhus, Odense og Aalborg står der henholdsvis 431, 118 og 168 ejerlejligheder til salg på under 75 kvm.

 

Dyrere at købe studielejlighed i de tre største studiebyer

Selv om udbuddet er steget, har priserne også fået et hak opad. I København og på Frederiksberg står en gennemsnitlig 75-kvadratmeters lejlighed til salg til henholdsvis knap 4,6 og 5 mio. kr. Det er henholdsvis 296.000 kr. og 318.000 kr. dyrere end i juni sidste år.

”Siden sidste år er priserne – også på de mindre lejligheder – steget markant i København og på Frederiksberg. Der kan dog være mange penge at spare, hvis man er villig til at rykke udenfor det mest centrale København. I Storkøbenhavn kan en lejlighed på 75 kvm være sat til salg helt ned til 2,2 mio. kr., men der er selvfølgelig forskel på tværs af kommunerne,” siger Peter Jayaswal og fortsætter:

”Der er stor forskel på, hvor meget man får for pengene, afhængig af hvor drømmestudiet ligger.  I Aarhus er priserne også steget, men markant mindre end i København og på Frederiksberg. Her bliver en lejlighed på 75 kvm udbudt til 3,1 mio. kr., hvilket er omkring 12.000 kr. mere end i juni sidste år. I de øvrige store studiebyer – Odense og Aalborg – er priserne endda lavere end for et år siden. Her bliver en gennemsnitlig lejlighed på 75 kvm udbudt til ca. 1,9 mio. kr. og 1,8 mio. kr. Det er henholdsvis 103.000 kr. og 49.000 kr. billigere end sidste år,” siger Peter Jayaswal.

 

Fakta:

Storkøbenhavn dækker over kommunerne:

  •        Ballerup, Brøndby, Dragør, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde