Flere boliger til salg til højere priser

Publiceret 11-07-2022
Nyhed

Danskerne, der drømmer om at købe en bolig, har fået flere valgmuligheder. Det stigende udbud af huse og ejerlejligheder til salg dækker dels over, at der kommer nye boliger til salg i normalt omfang, men forholdsvist få bliver fjernet fra markedet. På trods af det er udbudspriserne 6,7 pct. højere for huse og 3,9 pct. højere for ejerlejligheder end i juni 2021. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Ved udgangen af juni var der 25.239 parcel- og rækkehuse til salg, det er 2.149 flere end på samme tidspunkt sidste år. Antallet af ejerlejligheder til salg er 6.864, og det er 1.366 flere end for et år siden. Udbuddet er steget siden februar i år, og det er hovedsageligt et resultat af, at der i første halvår 2022 blev fjernet det laveste antal huse fra markedet i otte år og det laveste antal ejerlejligheder i ni år. Der kommer også løbende nye sælgere på banen, og antallet af nye huse og ejerlejligheder til salg i første halvår 2022 ligger lidt under de historiske gennemsnit. Trods det større udbud, er der forholdsvis få huse til salg, da vi kommer fra et lavt niveau. Det gælder dog ikke for ejerlejligheder, hvor antallet af lejligheder til salg nærmer sig de seneste ti års gennemsnit.

”Det er ret almindeligt, at der kommer flere boliger til salg i foråret og først på sommeren. Efter en periode fra foråret 2020 til sommeren 2021, hvor det gik meget stærkt på boligmarkedet, ser vi nu, at køberne er mere tilbageholdende, og færre huse og ejerlejligheder fjernes fra markedet. Det giver et større udbud. Men på husmarkedet kommer vi fra et lavt niveau, og der er fortsat forholdsvist få huse til salg,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Højere priser og korte udbudstider

Selvom færre boliger tages af markedet, står huse og ejerlejligheder på landsplan til salg til højere priser end sidste år. Et gennemsnitligt hus på 140 kvm. udbydes nu til lige over 2,8 mio. kr., og det er godt 175.000 kr. mere end for et år siden. En typisk ejerlejlighed på 80 kvm annonceres til lige under 3,2 mio. kr., det er en stigning på næsten 120.000 kr. på et år. Samtidig har husene og ejerlejlighederne til salg i gennemsnit været på markedet forholdsvis kort tid. 

”Sælgerne er tydeligvis fortsat optimistiske, når de sætter prisen på deres hus i et marked med et forholdsvist lavt antal huse til salg og korte udbudstider. Der er dog flere nye tendenser, man skal være opmærksom på. Renterne er steget, og priserne på fødevarer og energi er højere. Det gør det dyrere at være dansker, og det kan betyde, at færre har råd til at matche de fortsat højere udbudspriser. På ejerlejlighedsmarkedet er der forholdsvis flere boliger på markedet. Og selvom man ikke skal konkludere for meget ud fra en enkelt måneds tal, så kan vi se, at udbudspriserne på ejerlejligheder er faldet en anelse i juni,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde