Europæisk pengequiz styrker unges finansielle viden

Publiceret 10-05-2022
Nyhed

Formålet er stærkere økonomisk viden hos grundskolens elever, når skoleelever fra hele Europa i dag skal dyste i European Money Quiz. Fra dansk side deltager 8.A fra Nørre Nissum Skole, der vandt Pengequizzen i uge 11 under dette års Pengeuge. I 2023 vil Pengeuge igen tage udgangspunkt i de unges hverdag, når der sættes finansiel forståelse og gode pengevaner på skemaet.

Knap to måneder efter at være gået af med sejren i den danske Pengequiz, toner to elever fra 8.A på Nørre Nissum Skole i dag frem på skærmen til online finale i European Money Quiz.

Her skal de møde andre skarpe og talknusende elever i form af de nationale quizvindere fra de øvrige europæiske lande. Der er tale om en tilbagevendende konkurrence, der – ligesom Pengeuge – har som mål at højne unges viden om privatøkonomi.

Et godt format til de unge

”Quizformatet er godt til at fastholde de unges opmærksomhed, og gøre de svære emner nemmere at gå til. Vi er derfor stolte af at kunne tilbyde et koncept til skolerne, som de ønsker at deltage i. Den gnist, der tændes hos de unge, fx gennem en sjov og anderledes konkurrence, hvor de møder andre elever fra resten af Europa, er lige i Pengeugens ånd om at bryde barrierer ned, mens man lærer noget vigtigt,” siger PA-seniorrådgiver i Finans Danmark, Kåre Enevoldsen, der er ansvarlig for afviklingen af den danske Pengeuge.

”Supercharging financial skills” er overskriften for dette års europæiske pengeuge og pengequiz, som den europæiske bankforening EBF står bag. I selve quizzen deltager der skoleklasser fra 29 europæiske lande.

Og der spilles ikke blot om æren, når eleverne i dag møder hinanden over skærmen: De fem bedste hold vinder en rejse til Bruxelles, hvor de får en guidet tur og bl.a. skal besøge Europa-Parlamentet.

Pengeuge vender tilbage i 2023

Det er ikke kun den europæiske pengequiz, som foregår digitalt, også den danske Pengeuge er i år som noget nyt overgået til et digitalt undervisningsunivers frem for trykte hæfter. Et samarbejde med forlaget Alinea har muliggjort det nye format, der vil blive videreudviklet i de kommende år, så det sikres, at undervisningen hele tiden fremstår tidssvarende og foregår på elevernes præmisser.

Kåre Enevoldsen ser derfor frem mod 2023, når uge 11 igen byder på et skema med finansiel forståelse og gæstebesøg fra erfarne bankfolk ude på skolerne:

”I det nye digitale undervisningsunivers forsøger vi at gøre emnerne nærværende, og tage udgangspunkt i de unges hverdag. Det vil vi selvfølgelig gøre endnu mere af i dialog med vores partnere og interessenter frem mod næste års Pengeuge.”

Fakta

European Money Quiz har fundet sted siden 2017 og samler skoleklasser fra hele Europa til online konkurrence om finansiel viden. Klasserne kvalificerer sig ved nationale konkurrencer i hvert land.

I Danmark afholdes Pengequizzen som led i Pengeuge, der finder sted i uge 11, hvor flere end 600 klasser og 14.000 elever fra udskolingen i år modtog undervisning i privatøkonomi.

Læs mere om Pengeuge

Læs mere om European Money Quiz

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde