EU har brug for en balanceret implementering af Basel III

Publiceret 30-06-2022
Nyhed

Realkreditmarkedet er en hjørnesten i europæisk økonomi. En vigtig kilde til finansiering af boliger og virksomheder og afgørende for genopretningen efter COVID-19. Og så spiller realkredit og boligfinansiering ikke mindst en stor rolle i klimaomstillingen.

EU-Kommissionen er ved at rulle nye kapitalkrav ud til den finansielle sektor og indføre en global standard for, hvordan banker og realkreditinstitutter skal beregne deres kapitalpolstring, altså hvor meget de skal sætte til side til eventuelle tab, når de låner ud – det såkaldte outputgulv.

Det betyder, at mange banker og realkreditinstitutter ikke længere kan beregne deres kapitalpolstring ud fra egen tabshistorik, sådan som de gør i dag. Lave tab og lav risiko vil altså ikke længere give lavere kapitalkrav. Det vil især ramme de sikre europæiske realkreditlån – og kunderne.

Derfor bør implementeringen af Basel III-outputgulvet, der rammer de sikre realkreditlån uforholdsmæssigt hårdt, ske på en balanceret måde.

Læs pjece

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde