Boligens varmekilde har betydning for fire ud af fem boligkøbere

Publiceret 09-07-2022
Nyhed

Langt størstedelen af danskere vil gå op i, hvordan boligen er varmet op, hvis de i dag skulle købe et hus eller en lejlighed. Og af dem vil to ud af fem ikke købe en bolig, hvis den er opvarmet med olie- eller gasfyr. Det viser en ny Epinion-undersøgelse foretaget for Finans Danmark.

Det er slet ikke lige meget for fremtidens boligkøbere, hvilken varmekilde der blive brugt til at varme boligen op. I en undersøgelse fra Epinion for Finans Danmark svarer 85 pct., at hvis de skulle købe en bolig, ville det have en betydning, om boligen varmes op af et olie- eller gasfyr, varmepumpe eller fjernvarme. Kun 7 pct. svarer, at varmekilden ikke vil have nogen betydning for boligkøb.

”Langt de fleste danskere vil være opmærksomme på opvarmningskilden, hvis de i dag skulle købe bolig. Det er helt forståeligt med de prisstigninger, vi har set på olie og gas. Samtidig har Ruslands krig i Ukraine øget samfundets fokus på at blive uafhængig af russisk gas og accelerere den grønne omstilling. Set i det lys er det også positivt, at så stor en andel af danskerne interesserer sig for opvarmningsformen i boligen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

To ud af fem vil droppe bolig med gas- eller oliefyr

Blandt de danskere, der svarer, at varmekilden vil betyde noget for deres boligkøb, vil to ud af fem helt droppe køb af en bolig, hvis den varmes op med olie- eller gasfyr. Samtidig svarer mere end halvdelen, at de inden et eventuelt køb af en bolig med olie- eller gasfyr vil undersøge mulighederne for energibesparelser og for at skifte til en mere grøn opvarmningsform.

”Forholdsvist mange danskere svarer, at de vil undersøge mulighederne for at skifte til en grøn varmekilde og energibesparelser, inden de køber en bolig med fyr.  Men der er også ret mange, som med det samme vil kassere en bolig med olie- eller gasfyr. Heldigvis kan et olie- eller gasfyr typisk udskiftes nemt og hurtigt med en grønnere varmekilde som f.eks. fjernvarme eller en varmepumpe, så det behøver ikke at afskrække potentielle boligkøbere, at en bolig i dag opvarmes med et fyr,” siger Ane Arnth Jensen.

”Penge- og realkreditinstitutter er Danmarks finansielle motor, som i årevis i samspil med kunderne har drevet den bæredygtige omstilling af samfundet fremad blandt andet ved at tilbyde attraktive lån til energirenovering af boliger. Som en del af dén indsats indgik Finans Danmark for nylig et partnerskab med regeringen om kampagnen ”Fyr dit fyr”, der skal hjælpe danske boligejere med olie- eller gasfyr, som ikke har udsigt til at få fjernvarme, med at skifte til en grøn varmekilde. Kampagnen forventes at begynde i 2023 og betyder, at boligejere får mulighed for lån uden oprettelsesgebyrer og tinglysningsafgift, når de tager lån til at udskifte olie- eller gasfyr til en grøn varmekilde,” siger Ane Arnth Jensen.

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde