Tusindvis af danskere på jagt efter billigere boliglån

Publiceret 11-02-2021
Nyhed

Boligejerne indhentede i januar måned det højeste antal lånetilbud til omlægninger og tillægslån siden efteråret 2019. Også de erhvervsdrivende har været på jagt efter billigere realkreditlån. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

En ny konverteringsbølge kan være på vej. I årets første måned blev der indhentet 36.789 tilbud på realkreditlån. Af dem var 23.324 tilbud på omlægninger og tillægslån til boligejerne. Det er det højeste antal siden oktober 2019, hvor den seneste konverteringsbølge var på et af sit højeste punkter.

”De lave renter har gjort det attraktivt for mange boligejere at omlægge deres realkreditlån. En af fordelene ved at finansiere sin bolig med et realkreditlån er, at man har mulighed for at omlægge til et billigere lån, når renten falder. Det er en enestående mulighed, vi har i Danmark, på grund af den måde vores realkreditmodel er skruet sammen på,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Hvis renten forbliver lav, kan vi være i starten af en ny konverteringsbølge. Sådan en så vi senest i 2019, hvor antallet af lånetilbud til omlægninger og tillægslån toppede i juli og oktober måned. Dengang blev der givet henholdsvis 33.415 og 33.413 tilbud på omlægninger og tillægslån til boligejere.”

 

Erhvervsdrivende undersøger også billigere lån

Det er ikke kun boligejerne, der har været på jagt efter billigere realkreditlån. De erhvervsdrivende har i januar indhentet 1.947 lånetilbud. Det er lidt over gennemsnittet for de seneste fire måneder med opsigelsesfrister – januar, april, juli og oktober 2020 – hvor der typisk er flere, der indhenter lånetilbud. Af de 1.947 lånetilbud var mere end otte ud af ti til omlægninger eller tillægslån.

”Det giver god mening, at også virksomhedsejere og landmænd regner på, om de kan optimere deres budget ved at reducere renteudgifterne til deres realkreditlån. Det kan være med til at forbedre deres konkurrenceevne på det globale marked,” siger Peter Jayaswal.

 

Hent statistikken

 

 

 

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde