Stor interesse for omlægning af lån

Publiceret 13-12-2021
Nyhed

Interessen for at omlægge lån er steget siden sensommeren, og i november er der givet flere lånetilbud til omlægninger end gennemsnittet for samme måned de foregående fire år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. De stigende renter kan gøre en låneomlægning interessant for nogle boligejere.

Boligejerne har haft appetit på at undersøge, om de kan lægge deres eksisterende lån om til et nyt, der er mere fordelagtigt. I november indhentede de nemlig 12.958 lånetilbud til omlægning eller tillægslån. Det er godt en tredjedel flere lånetilbud end i november sidste år – og knap 29 pct. flere end gennemsnittet for en november måned siden 2017. De højere renter kan være en del af forklaringen.

”I lyset af, at renterne generelt er steget igennem 2021, kan der være boligejere med variabelt forrentede lån, som ønsker at omlægge til lån med fast rente for at beskytte sig mod stigende renter. Samtidig kan det også være boligejere med fastforrentede lån, hvor kursen på obligationerne bag deres eksisterende lån er faldet som følge af de højere renter. De kan have mulighed for at omlægge til et nyt lån med variabel- eller en højere fast rente og dermed reducere deres restgæld,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Hvis man har et realkreditlån, kan det være en god idé at undersøge, om det kan betale sig at omlægge sit lån. Det afhænger bl.a. af, hvor lang tid man har tænkt sig at bo i sin bolig, og hvor stort lånet er. Er man interesseret i at omlægge sit lån, kan man altid kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne.”

Mere afdæmpet interesse for boligkøb

I modsætning til omlægninger er der en faldende interesse for at optage nyt lån til boligkøb. I november indhentede danskerne 7.140 tilbud til køb af bolig. Det er ca. 7 pct. færre end i november sidste år. Det er dog fortsat over det gennemsnitlige antal lånetilbud indhentet til boligkøb i en november måned de seneste fire år.

”Efter en periode med forholdsvis høj aktivitet på boligmarkedet har vi siden sommeren oplevet, at danskernes lånelyst til boligkøb er stilnet af. Efterspørgslen efter lånetilbud til boligkøb er dog i november på niveau med gennemsnittet for de seneste fire år. Og det bekræfter, at der fortsat bliver købt og solgt boliger, men at det sker på et mindre hektisk boligmarked, end vi så under coronanedlukningerne,” siger Ane Arnth Jensen.

Hent statistik

Kristine Racina

Senior presserådgiver
Læs også nyhed

Prisstigninger på boliger har tabt fart

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde