Rekordmange lån til boligkøb

Publiceret 20-07-2021
Nyhed

Danskerne har i årets andet kvartal sat ny rekord med realkreditlån til køb af huse og ejerlejligheder. Og i 95 kommuner er der givet flere realkreditlån til boligkøb end på samme tid sidste år. Det viser de seneste tal fra Finans Danmark.

Danskerne har i stor stil brugt realkreditlån til finansiering af deres drømmebolig. I 2. kvartal 2021 blev der optaget realkreditlån for 38,4 mia. kr. til køb af huse og ejerlejligheder, og det er det højeste siden statistikkens begyndelse i 1995.

De 38,4 mia. kr. dækker over i alt 18.475 realkreditlån til boligkøberne. Sammenlignet med samme kvartal sidste år er der på landsplan givet 41 pct. flere realkreditlån til køb af huse og ejerlejligheder.

”Der er blevet solgt og købt rigtig mange boliger det seneste år og stadig flere danskere får opfyldt deres boligdrømme. Typisk finansierer danskerne boligkøbet med et realkreditlån. Derfor ser vi også, at der i år er givet markant flere realkreditlån til boligkøb sammenlignet med sidste år, og at udlånet til boligkøb slår rekord. Det rekordhøje udlån skal også ses i lyset af, at boligpriserne den seneste tid er steget,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og tilføjer:

”Men selvom udlånet er rekordhøjt, så er danskernes samlede realkreditgæld fortsat kun steget moderat med ca. 4 pct. Og det skyldes, at mange danskere afdrager på deres realkreditlån, og at mange lån bliver indfriet bl.a. i forbindelse med boligsalg.”

Flere realkreditlån i 95 kommuner

Interessen for boligkøb ses på tværs af hele landet. I 2. kvartal 2021 er der givet flere realkreditlån til boligkøb i 95 ud af 98 af landets kommuner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

”Danskerne har fået flere lån til boligkøb i næsten alle landets kommuner. Og i mere end hver tredje kommune er der givet 50 pct. flere realkreditlån til boligkøb end for et år siden. Det ses også i landdistrikterne, hvor der i år er givet markant flere lån end tidligere,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Det er en stor fordel for boligkøberne, at de kan bruge billig dansk realkredit til at finansiere deres boligdrømme – uanset hvor i landet de er.”

Samlet set er der i landdistrikterne givet 46 pct. flere realkreditlån til boligkøb i 2. kvartal 2021 sammenlignet med samme periode sidste år. Og boligkøberne i landdistriktskommunerne som Herning, Frederikshavn, Kerteminde og Lolland kommune har optaget flest lån til køb af ny bolig i forhold til samme kvartal sidste år - alle med stigninger på over 80 pct.

 

Hent tallene her

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde