Rekordmange køber bolig i corona-år

Publiceret 18-03-2021
Nyhed

Trods corona og nedlukningen af Danmark har rekordmange danskere købt bolig. I 2020 blev der i alt solgt 64.384 huse og ejerlejligheder. Det er det højeste antal bolighandler i 17 år.

Selvom landet det meste af tiden i 2020 har været lukket ned, har det ikke afholdt danskerne fra at købe sig et nyt hjem. I alt fik 47.460 huse og 16.924 ejerlejligheder ny ejer i 2020. Det er 13,4 pct. flere end i 2019 og det højeste antal i Finans Danmarks boligmarkedsstatistiks historie.

”For et år siden, da coronakrisen ramte Danmark, og landet lukkede ned, var der stor usikkerhed om, hvilken betydning krisen ville få for boligmarkedet. Men dagens tal viser, at danskerne har trodset corona og i højere grad, end vi tidligere har set det, har brugt året på at opfylde deres boligdrømme,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Usikkerheden på boligmarkedet omkring første nedlukning i 2020 er også til at få øje på i tallene. Finans Danmark har på baggrund af unikke tal over tinglyste ejendomshandler opgjort antallet af bolighandler per uge. Opgørelsen viser, at der fra uge 12 til og med uge 16 blev solgt godt 3.900 huse og ejerlejligheder. Det er 30 pct. færre end i samme periode i 2019.

”For omkring et år siden dykkede boligsalget markant. Danskerne kunne ikke i lige så høj grad komme ud og kigge på boliger, og ingen vidste, hvordan coronakrisen ville påvirke fremtiden. For eksempel, om man ville miste sit job eller om boligpriserne ville falde,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Men efter få uger med færre boligkøb vendte danskerne tilbage til boligjagten. Og i de fleste uger i 2020 er der blevet handlet flere boliger end i samme periode i 2019.”

 

Højere priser og lavere salgstider

Samtidig med den høje aktivitet på boligmarkedet, er udbuddet faldet. Og det har medført, at boligerne sælges hurtigere og til højere priser, end de gjorde for et år siden.

I gennemsnit er et hus i 4. kvartal 2020 blevet solgt på 149 dage og ejerlejligheder på 105 dage. Det er knap 12 pct. hurtigere end i samme periode i 2019. Prisen er tilsvarende steget med 5,9 pct. og 8,5 pct. for hhv. huse og ejerlejligheder.

”I løbet af 2020 har vi set, hvordan efterspørgslen efter huse og ejerlejligheder har presset antallet af boliger til salg nedad. Og når der er flere på jagt efter en bolig i et marked med faldende udbud, er det med til at holde priserne oppe – og få danskerne til at skrive hurtigere under på købsaftalen,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistik

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde