Pengeuge går digitalt

Publiceret 12-03-2021
Nyhed

På mandag indtager Pengeuge 2021 landets skoler for at ruste landets 7-.9. klasser til at få bedre styr på deres privatøkonomi. Som noget nyt er den 8. udgave af Pengeugen 100 procent digital. Sidste år deltog knap 19.000 elever i Pengeugen, et tal der forventes at stige i år, da alle frit kan deltage uden tilmelding.

Normalt er Pengeuge den tid på året, hvor landets bankdirektører og bankrådgivere besøger landets skoler for at lære de unge om, hvordan de håndterer budgetter og forbrug, og hvordan man færdes sikkert på nettet. Men på grund af coronakrisen har Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening i år udviklet en digital undervisningspakke i privatøkonomi, som lærerne kan bruge i deres undervisning.

 

Se hele undervisningspakken på Pengeuge.dk

 

”Pengeuge er et vigtigt bidrag til at give vores børn og unge en bedre grundlæggende forståelse for deres privatøkonomi. Derfor har vi forsøgt at være kreative inden for de rammer, som coronakrisen sætter. Vi har udviklet digitalt materiale, som kan bruges i det virtuelle klasseværelse. Pengeuge handler i høj grad om at afmystificere begreber som ÅOP og budgetlægning. Det gør vi så digitalt i år. Vi håber, vi er tilbage fysisk i klasserne næste år,” siger cheføkonom i Finans Danmark, Niels Arne Dam.

Som led i den digitale undervisningspakke får skolerne også mulighed for at deltage i live-streamede undervisningsforløb – webinarer - via Facebook. Her vil blandt andre Carsten Rasch Egeriis, formand for Finans Danmark undervise de unge om bl.a. budgetter, opsparing, forbrug og ÅOP.

Det er Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening, der står bag Pengeuge, som løber af stablen fra den 15. marts 2021. Også Danmarks Nationalbank er en del af Pengeugen. De kom med i 2020 og har i samarbejde med Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet materiale til undervisning, der handler om hele samfundets økonomi.

 

Læs mere om Pengeuge på:

Web: www.pengeuge.dk

Facebook: https://www.facebook.com/Pengeugen/

Instragram: @pengeuge

Twitter: @pengeuge #pengeuge

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde