Ny hensigtserklæring mellem regeringen og Finans Danmark

Publiceret 09-09-2021
Nyhed

Regeringen og Finans Danmark har indgået en ny hensigtserklæring om, at virksomheder gradvist vender tilbage til privat markedsbaseret finansiering. Bankerne tilbyder at give kreditværdige og levedygtige virksomheder lån på rimelige vilkår, så de kan få afviklet den gæld, de har oparbejdet til Skatteforvaltningen.

Det er i samfundets interesse, at de lån, virksomheder har optaget hos Skatteforvaltningen uden en forudgående kreditvurdering, betales tilbageAf hensigtserklæringen fremgår det, at bankerne vil gøre en stor indsats for at give kreditværdige og levedygtige virksomheder, der har fået lån af staten, et nyt lån i banken, når lånet til Skatteforvaltningen forfalder til betaling i april 2022. 

Vilkårene skal aftales mellem den enkelte bank og virksomhed. 

Bankerne fortsætter naturligvis med at bidrage til, at Danmark kommer godt ud på den anden side af coronakrisenDenne hensigtserklæring om at hjælpe kreditværdige og levedygtige virksomheder med at få afviklet deres gæld ligger i fin forlængelse af den fælles erklæring, Finans Danmark indgik med regeringen i foråret 2020. Med den nye hensigtserklæring giver vi hånd på at fortsætte det gode samarbejde mellem regeringfinanssektor og det øvrige erhvervsliv,” siger administrerende direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard.  

Bankerne fortsætter med at hjælpe 

Under coronakrisens første seks måneder hjalp bankerne flere end 7.000 danske virksomheder med over 100 mia. kroner i lån og lånetilsagn. En ny politisk aftale giver virksomheder mulighed for at afdrage deres gæld via en statslig ordning en periode på 24 måneder til en rente på 8,4 procentFinans Danmark vurderer, at den politiske aftale vil give virksomheder tilskyndelse til at søge mod bankerne for finansiering.  

”Det er naturligt – og nødvendigt - at vi som samfund vender tilbage til normale tider, hvor kredit er noget, man får i banken. Jeg er sikker på, at flertallet af sunde virksomheder vil finde en god løsning med banken. Og som under hele coronakrisen står bankerne klar til at hjælpe,” siger Ulrik Nødgaard 

Virksomhederne skal kreditvurderes 

Virksomhederne blev ikke kreditvurderet, da de under coronakrisen fik adgang til statslige lånBankerne er forpligtet til at kreditvurdere en virksomhed, før et lån udstedes. Af hensigtserklæringen fremgår det, at det er vigtigt, at urentable virksomheder ikke fastlåses unødigt længe gennem rentefri finansiering fra staten, og at regering og banker er enige om, at aftrapning af de statslige låneordninger vil kunne føre til, at nogle virksomheder ikke vil kunne videreføre deres aktiviteter 

Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe så mange vi kanmen vi kan ikke se os fri af, at nogle uundgåeligt vil dreje nøglen om, hvis deres økonomiske situation ikke giver dem mulighed for at tilbagebetale det, de har lånt af statenDet anerkender både vi – og regeringen. Men heldigvis står mange virksomheder nu i en god situation, siger Ulrik Nødgaard  

Regeringen vil undersøge muligheden for at forlænge garantiordningerne. Garantiordninger kan bidrage til, at bankerne kan tilbyde flere virksomheder finansiering.

 

Læs ny hensigtserklæring hos skatteministeriet

 

LÆS OGSÅ Fælles erklæring 2020: Den finansielle sektor er en vigtig alliancepartner og står klar med hjælpen

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde