Klar-parat-Pengeuge!

Publiceret 14-03-2021
Nyhed

I morgen zoomer eleverne i folkeskolens ældste klasser ind på budget, forbrug og lønseddel. Det sker, når den årlige Pengeuge – undervisning med fokus på privatøkonomi – skydes i gang. I år bliver det udelukkende i de virtuelle klasserum.

Hvordan lægger man budget og sparer op til sine drømme? Hvordan optager man et lån, som man har råd til at betale af på? Det er nogle af de spørgsmål, som de unge skal diskutere i uge 11, hvor Pengeuge står på skoleskemaet landet over.

”Forståelse for ens egen privatøkonomi er et vigtigt fundament for voksenlivet, hvor begreber som ÅOP, realkreditlån og studiegæld er hverdagen for rigtig mange. Pengeuge skal give vores børn og unge en bedre grundlæggende finansiel forståelse, så de senere i livet er bedre rustet til at undgå at havne i økonomisk uføre. Det er en vigtig samfundsopgave, som vi gerne vil bidrage til,” siger Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør i Finans Danmark.

I år bliver Pengeuge dog ikke helt, som det plejer med bankdirektører og bankrådgivere i landets skoler. På grund af coronakrisen har Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening i år udviklet en digital undervisningspakke i privatøkonomi, som lærerne kan bruge i deres undervisning.  

Se hele undervisningspakken på Pengeuge.dk

”Pengeuge kører ufortrødent videre – også under corona. Selvom eleverne sidder hjemme, er budskaberne de samme og lige så vigtige som altid. Vi håber, at eleverne får nogle lærerige og sjove timer med vores undervisningspakke i år. Og så satser vi på at være tilbage i klasselokalerne næste år,” siger Niels Arne Dam.

Som led i den digitale undervisningspakke får skolerne også mulighed for at deltage i live-streamede undervisningsforløb – webinarer - via Facebook. Her vil blandt andre Carsten Rasch Egeriis, formand for Finans Danmark undervise de unge om bl.a. budgetter, opsparing, forbrug og ÅOP.

Det er Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening, der står bag Pengeuge, som løber af stablen fra den 15. marts 2021. Også Danmarks Nationalbank er en del af Pengeugen. De kom med i 2020 og har i samarbejde med Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet materiale til undervisning, der handler om hele samfundets økonomi.

 


Læs mere om Pengeuge på:

Web: www.pengeuge.dk

Facebook: https://www.facebook.com/Pengeugen/

Instragram: @pengeuge

Twitter: @pengeuge #pengeuge

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde