Høringssvar: Finanstilsynets syv bud på initiativer til indsats mod hvidvask og terrorfinansiering

Publiceret 29-06-2021
Høringssvar

Finans Danmark støtter Finanstilsynets syv bud på initiativer, der kan styrke bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering.

Det er meget positivt, at der med de foreslåede initiativer lægges op til et tættere samarbejde mellem myndigheder og finanssektor baseret på digitale løsninger. Dette er for Finans Danmark et afgørende element i en effektiv indsats mod hvidvask og terrorfinansiering.

Vi finder overordnet, at de syv initiativer alle indeholder potentialet til at styrke den fælles indsats mod hvidvask og terrorfinansiering. Da initiativerne relaterer sig til komplekse områder, er det dog vigtigt, at man i forbindelse med implementeringen gør sig grundige overvejelser.

Finans Danmark står i den sammenhæng meget gerne til rådighed for drøftelser om samarbejdet og deltager gerne i et videre samarbejde om initiativerne.

Kontaktpersoner

Kjeld Gosvig-Jensen

Juridisk direktør

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde