Høringssvar: Finanstilsynets forventninger til NEP-overdækning

Publiceret 09-07-2021
Høringssvar

Dansk overimplementering og enegang forværrer de ulige konkurrencevilkår for danske banker og realkreditinstitutter i forhold til resten af EU.

Efter den brede politiske vedtagelse af BRRD2-lovforslaget har Finanstilsynet besluttet at udarbejde et udkast til ny tilsynsvejledning, der vil betyde en meget betydelig overdækning til NEP-/gældsbufferkravet, hvor rammerne ellers er fastsat ved den politiske implementering af BRRD2 ved årsskiftet.

Finans Danmark mener, at Finanstilsynet hermed bryder med de politiske tilkendegivelser i forbindelse med vedtagelsen af BRRD2, hvor der var et ønske om, at kravene til danske banker skulle være på niveau med kravene i resten af Europa, herunder bankunionen.    

Indførelsen af et overdækningskrav til NEP-/gældsbufferkravet vil medføre, at de reelle NEP-/gældsbufferkrav bliver forhøjet for danske institutter, og at kravene i Danmark bliver endnu højere end i andre sammenlignelige lande og resten af EU.

En særlig dansk enegang vil således skabe yderligere uneven playing field i relation til NEP-/gældsbufferkravet for danske institutter relativt til institutter i resten af EU. Vi finder det meget bekymrende, at Finanstilsynet med forslaget lægger op til en de facto dansk overimplementering af EU-regler.

Kontaktpersoner

Morten Frederiksen

Kontorchef

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde