Fortsat mange danskere på boligjagt i et marked med rekordhøje priser

Publiceret 12-05-2021
Nyhed

Danskerne indhentede sidste måned det højeste antal lånetilbud til boligkøb og nybyggeri for en april måned, siden Finans Danmark begyndte denne opgørelse i oktober 2017. Og det til trods for, at udbuddet på boligmarkedet nu er markant lavere, og priserne er rekordhøje. Det viser de seneste tal fra Finans Danmark.

Der blev i april måned indhentet 23.439 lånetilbud. Heraf indhentede danskerne knap 10.000 lånetilbud til boligkøb og nybyggeri. Det er det højeste antal for en april måned de seneste tre år.

”Selvom udbuddet af boliger er faldet markant det seneste år, og priserne samtidig er steget, er mange danskere fortsat på jagt efter en ny bolig. Renteniveauet er også steget en smule, men heller ikke det har lagt en dæmper på danskernes interesse for at købe eller bygge bolig,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”For at sætte det i perspektiv blev der i april måned givet ét lånetilbud til boligkøb for hver fjerde udbudte bolig. Det er markant flere end gennemsnittet for april måned de seneste tre år, hvor der kun er blevet givet ét lånetilbud for hver niende udbudte bolig. Det er et udtryk for, at efterspørgslen efter boliger fortsat er høj, selvom udbuddet er lavt.”

Danskernes interesse for boligkøb og nybyggeri er stor i hele landet. Ser man på tværs af alle regionerne, er antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri således også det højeste for en april måned de seneste tre år. Sammenlignes der med gennemsnittet for april måned de seneste tre år, var antallet af lånetilbud i sidste måned mere end 25 pct. højere i alle regioner.

”Vi ser, at danskere i alle dele af landet undersøger muligheden for at købe eller bygge drømmeboligen,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistik

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde