Forsat mange underretninger fra bankerne om kriminalitet

Publiceret 24-08-2021
Nyhed

26.567 gange har de danske pengeinstitutter i første halvdel af 2021 underrettet Hvidvasksekretariatet om kunder, hvor der er mistanke om kriminalitet. Antallet af underretninger er dermed på samme høje niveau som året før.

I gennemsnit underretter bankerne myndighederne om mistanke om kriminalitet 145 gange hver eneste dag året rundt. Det er Hvidvasksekretariatet, der modtager underretningerne fra landets banker og pengeinstitutter. Underretningerne sker, når pengeinstituttet opdager mistænkelige transaktioner eller aktiviteter.

”Bankerne har stor fokus på at stoppe kriminelle. Vi kan konstatere, at bankernes systemer og fokus virker og fortsat fanger flere og flere,” siger Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør i Finans Danmark.

Antallet af underretning er steget eksplosivt de seneste år. Mens pengeinstitutterne tilbage i 2016 sendte 13.377 underretninger, så var tallet i 2020 på 58.946. Samlet modtog Hvidvasksekretariatet 73.575 underretninger i 2020.

I sidste uge sendte regeringen et lovforslag i høring, som skal sikre etableringen af en ny National enhed for Særlig Kriminalitet. Enheden skal blandt andet sikre samarbejde mellem myndigheder og banker og bidrage til at bekæmpe og forebygge hvidvask og terrorfinansiering.

”Det er vigtigt med et tættere samarbejde, hvis vi skal stoppe de kriminelle. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen har lyttet til vores forslag og nu er på vej med netop et sådant samarbejde,” siger Kjeld Gosvig-Jensen.

Camilla Thorning

Pressechef

”Det er vigtigt med et tættere samarbejde, hvis vi skal stoppe de kriminelle. Derfor er det glædeligt, at regeringen har lyttet til vores forslag.”

Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør Finans Danmark

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde