Flere skal teste MitID

Publiceret 02-07-2021
Nyhed

Når hele Danmarks nye digitale ID går i luften, skal det være nemt og trygt at bruge fra start. Derfor forlænges testperioden for MitID, så flere pilotbrugere og medarbejdere fra bl.a. banker og offentlige organisationer kan teste løsningen, og så de sidste finjusteringer kan foretages, inden NemID bliver til MitID.

Over det kommende år skal hele Danmark have nyt digitalt ID. Det sker for at styrke vores digitale sikkerhed og gøre Danmark klar til fremtiden. For at sikre at løsningen er bedst muligt testet, når MitID går i luften, forlænges testperioden. Det betyder, at de første brugere kan forvente at få MitID fra oktober 2021 i stedet for august 2021, som oprindeligt planlagt.

“Borgernes oplevelse af MitID har topprioritet, og derfor vil vi gerne sikre, at de får en tryg og god oplevelse når de skal i gang med at bruge MitID. Derfor forlænger vi nu testperioden, så flere kan teste MitID og alle løsningens funktionaliteter, inden vi ruller løsningen ud til hele Danmark,” siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Udover ønsket om at få flere til at teste MitID, skal den forlængede testperiode også bruges til at sikre, at alle de understøttende systemer i det offentlige, hos bankerne og eksterne parter er på plads samt justere de mindre uhensigtsmæssigheder, som den nuværende testperiode har afdækket, før MitID introduceres for hele Danmark. 

”Danmarks nye digitale ID skal selvfølgelig være testet i alle ender og kanter, inden vi inviterer de over fem millioner brugere om bord. Jo bedre vi kan teste og finjustere løsningen, inden vi går i luften, jo mere sikre er vi på, at resten af Danmark også får en god oplevelse, når vi alle skal overgå til MitID frem mod sommeren 2022,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, som sammen med Digitaliseringsstyrelsen udgør partnerskabet bag MitID.  

 

Alle får besked, når de kan få MitID

Overgangen til MitID sker over en længere periode fra oktober 2021 til sommeren 2022. Alle NemID-brugere får direkte besked, når det er deres tur til at få MitID. Det gør de, når de logger ind i deres net- eller mobilbank. Dem, der ikke har netbank, får besked via Digital Post. Når MitID går i luften, lanceres samtidig en landsdækkende kampagne, der skal få alle godt i gang med hele Danmarks nye digitale ID.

 

Fakta om MitID

 

For mere information 

Presse i Digitaliseringsstyrelsen, tlf. 4178 6060, e-mail: [email protected]

Presserådgiver i Finans Danmark, Kristine Racina, tlf. 3016 1021, e-mail: [email protected]

 

 

  

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde