Flere boliger til salg i juni

Publiceret 09-07-2021
Nyhed

Efter næsten to år, hvor udbuddet af boliger stort set kun er faldet, er der de seneste måneder kommet flere boliger til salg. Danskerne har nu 3 pct. flere huse og 10 pct. flere ejerlejligheder at vælge imellem end måneden før. Det er godt nyt for dem, der lige nu er på jagt efter deres nye hjem. Priserne på både huse og ejerlejligheder er dog fortsat høje.

I dag er der både flere huse og lejligheder til salg end i de foregående måneder. Det er godt nyt for dem, der lige nu er på jagt efter et nyt hjem. Aktuelt står der 23.090 parcel- og rækkehuse til salg landet over. Det er næsten 700 flere end for en måned siden, men kigger man et år tilbage, var der dengang næsten 30.000 huse til salg landet over. På landsplan annonceres husene til priser, der er godt 11 pct. højere end for et år siden.

”Efter næsten to år, hvor tendensen har været færre huse til salg, er der de seneste måneder kommet flere huse på markedet. Der er fortsat forholdsvis mange handler, men flere sælgere er kommet på banen og har sat deres hus til salg. Derved har de, der er på boligjagt, samlet set flere huse at vælge imellem. Samtidig er hussælgerne optimistiske, og huse står til salg til priser, der er mere end 11 pct. højere end for et år siden. Udsigten til at kunne sælge til en god pris kan netop være en af årsagerne til, at man vælger at sætte sit hus til salg,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Antallet af ejerlejligheder til salg er næsten forøget med 500 den seneste måned, og der står omkring 5.500 ejerlejligheder til salg ved udgangen af juni. Ejerlejlighederne annonceres til priser, der er 11,6 pct. højere end for et år siden.

”De seneste fire måneder er antallet af ejerlejligheder til salg steget, og i løbet af juni har potentielle købere af ejerlejligheder fået 10 pct. flere lejligheder at vælge imellem. Der er de seneste måneder sat forholdsvis mange ejerlejligheder til salg, mens køberne har været en smule mere tilbageholdne. Det kan skyldes, at priserne er på et forholdsvist højt niveau, og flere potentielle købere vælger at se tiden an,” siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:

”Den ændrede hverdag som følge af coronapandemien, hvor mange har arbejdet hjemme, kan have fået flere til at lægge mere vægt på, om de har den helt rigtige bolig. Nu ser det ud til, at coronapandemien er ved at slippe sit tag, og vi vender tilbage til mere normale tilstande. De seneste tal, hvor der er kommet flere boliger til salg, kan indikere, at farten aftager en smule, efter det i en periode er gået stærkt på boligmarkedet.”

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde