Færre købte hus i 3. kvartal

Publiceret 20-12-2021
Nyhed

Efter næsten halvandet år med rekordmange huskøb, var der færre danskere, der fik sig et nyt hjem i 3. kvartal. Priserne på de handlede huse er steget det seneste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I 3. kvartal fik 11.791 parcel- eller rækkehuse en ny ejer. Det er det laveste antal hushandler siden 1. kvartal 2020, hvor coronapandemien begyndte at tage fart. Samtidig blev husene i 3. kvartal solgt til 12,2 pct. højere priser end året før. 

”Siden coronapandemien for alvor tog fart i foråret 2020, har mange købt nyt hus. Men i 3. kvartal har vi set færre handler end de fem foregående kvartalerPrisstigningerne det seneste år kan naturligvis gøre det vanskeligere at være på husjagt,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

To ud af tre huskøbere forhandler sig til rabat 

Selv om der fortsat er forholdsvis få huse til salgog de sælges ret hurtigt, er der dog stadig mange, der i 3. kvartal fik en rabat ved huskøb. Det gælder på tværs af alle regioner. Danskere, som i 3. kvartal købte hus med rabat, fik i gennemsnit forhandlet omkring 94.000 kr. af prisen på et typisk hus på 140 kvm. 

”Selvom der har været høj aktivitet på boligmarkedet, kan langt de fleste huskøbere stadig forhandle sig til en bedre pris, inden købsaftalen underskrives. På landsplan lykkedes det for omkring to ud af tre boligkøbere at købe hus til en lavere pris, end huset var sat til salg til. Men der er regionale forskelle på, hvor mange huse der sælges med rabat. I Region Nordjylland er det mest almindeligt med rabat. Her får 78 pct. af huskøberne forhandlet prisen ned. I Region Hovedstaden bliver den mindste andel af huse handlet ned i pris ved salget, men det sker alligevel i 57 pct. af handlerne,” siger Ane Arnth Jensen. 

 

Hent statistik

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde