Danskernes appetit på boligkøb aftager

Publiceret 13-10-2021
Nyhed

Danskernes interesse for realkreditlån til boligkøb er lidt mindre i september end sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Det kommer i kølvandet på corona-pandemien, hvor boligmarkedet i rigtig mange måneder har været brandvarmt.

I september blev der indhentet 22.153 tilbud på realkreditlån hos de danske realkreditinstitutter. Det er 951 færre end i samme måned sidste år. Og 7.756 lånetilbud blev givet til boligkøb i Danmark. Det er omkring 400 færre end i samme måned sidste år.

”Under corona-pandemien har mange danskere fået opfyldt drømmen om et ny hjem eller et sommerhus. Danskernes lånelyst til boligkøb ser nu ud til at stilne af efter en periode, hvor det er gået stærkt på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

”Men ser vi på gennemsnittet for lånetilbud for september måned de seneste tre år, var antallet af lånetilbud til boligkøb i sidste måned alligevel 2,4 pct. højere. Så der er fortsat gang i boligmarkedet, men det ser ud til at bevæge sig i et mindre hastigt tempo end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Boligejerne føler sig godt informeret

Når danskerne indhenter finansieringstilbud fra deres bank til et boligkøb, bliver de præsenteret for en række beregninger og tal, som har en stor betydning for deres budget og økonomi mange år ud i fremtiden. Derfor er det også vigtigt, at de føler sig godt informeret, før de træffer en så vigtig og vidtgående beslutning. I en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Finans Danmark, svarer næsten ni ud af ti boligejere, at de i høj grad, godt eller tilstrækkeligt følte sig informeret om deres realkreditlån ved hjælp af det lånetilbud, de modtog fra deres realkreditinstitut.

”At låne flere millioner kroner til et boligkøb er en meget stor beslutning for rigtig mange mennesker. Det kan have en stor betydning for den enkeltes eller en hel families budget i 10, 20 eller 30 år. Derfor er det vigtigt for os, at danskerne føler, at de har den information, de skal bruge, før de siger ja til et lån. Den nyeste undersøgelse viser heldigvis, at langt den største del af boligejerne er godt tilfredse med den information, de får,” siger Ane Arnth Jensen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde