Danskerne indhenter flere og større lånetilbud

Publiceret 12-07-2021
Nyhed

Danskerne indhentede sidste måned det højeste antal lånetilbud til nybyggeri og boligkøb for en juni måned i fire år. Og danskernes gennemsnitlige lånebehov til boligkøb og nybyggeri er steget i fire ud af fem regioner. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskernes interesse for boligkøb har sat ny rekord for en juni måned. De har indhentet 9.217 tilbud på realkreditlån til boligkøb og 2.282 tilbud på realkreditlån til nybyggeri af boliger. Det er det højeste antal lånetilbud til boligkøb og nybyggeri af boliger for en juni måned, siden Finans Danmark begyndte opgørelsen i oktober 2017.

”Danskerne har i høj grad brugt det seneste år på at skifte deres eksisterende bolig ud med en ny. Og dagens tal viser, at interessen for boligkøb og nybyggeri fortsat er høj her midtvejs i 2021,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og Ejendomsfinansiering og fortsætter:

”Interessen for realkreditlån til nybyggeri har generelt været høj i år. Det skal ses i lyset af, at der stadig står få boliger til salg, og at boligpriserne har været stigende. Det kan gøre det attraktivt for mange at bygge deres egen drømmebolig frem for at lede efter en på et marked, hvor der er langt mellem ”Til salg”-skiltene.”

 

12 pct. større lån

Den seneste tids prisudvikling på boligmarkedet er også til at få øje på i danskernes lånetilbud. I gennemsnit fik boligkøberne i juni et lånetilbud til et boligkøb på godt 2 mio. kr. Det er knap 12 pct. højere, end i samme måned sidste år. Samtidig er det gennemsnitlige lånebehov steget i fire ud af fem regioner. Det er kun i Region Syddanmark, at boligkøberne i år ville låne mindre til at finansiere deres nye hjem end året før.

”Der er forskelle på, hvor mange penge danskerne skal bruge til boligkøb. I Region Hovedstaden, hvor lånebehovet er steget mest, ville boligkøberne i gennemsnit låne 2,8 mio. kr. Det er 18 pct. højere end i juni sidste år. I de andre fire regioner skulle boligkøberne i gennemsnit bruge 1,6 mio. kr.,” siger Peter Jayaswal.

Lånebehovet til nybyggeri er det seneste år også steget i de fleste regioner. I juni skulle danskerne typisk bruge godt 2,6 mio. kr., og det er også knap 12 pct. mere end for et år siden. I Region Hovedstaden er lånebehovet steget mest, og her var et gennemsnitligt lånetilbud på 3,4 mio. kr. Det er 21 pct. højere end i juni sidste år.

”De store forskelle i lånebehovet til boligkøb og til nybyggeri af boliger afspejler primært, at priserne den seneste tid er steget mere i hovedstadsområdet, og at boliger her koster mere end i resten af landet,” slutter Peter Jayaswal.

Hent statistik

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde