Antallet af mindre lejligheder til salg stiger inden studiestart

Publiceret 27-07-2021
Nyhed

Der er de seneste måneder kommet flere mindre lejligheder til salg. Det gælder også i de fem største studie-byer. Ved udgangen af juni stod der omkring 1.200 mindre ejerlejligheder på op til 75 kvm til salg i Odense, Aarhus, Aalborg, København og Frederiksberg. Priserne på ejerlejlighederne i de fem byer er højere end for et år siden.

Mindre lejligheder kan være interessante for studerende, unge og singler, som gerne vil bo i en af landets største byer. De kommende studerende får 28. juli besked om, hvorvidt de er blevet optaget på deres drømmestudie. Det betyder, at mange nye studerende skal finde en ny bolig. Her kan køb af en mindre lejlighed være en måde at få tag over hovedet inden studiestart.

”Der har i en periode været høj aktivitet på boligmarkedet med mange handler og færre boliger til salg. Antallet af mindre ejerlejligheder til salg har også været faldende. Men de seneste måneder er der kommet flere mindre lejligheder til salg i studiebyerne Odense, Aarhus, Aalborg, København og Frederiksberg. Det skyldes, at flere sælgere er kommet på banen og har sat deres lejlighed til salg, mens køberne på den anden side har været lidt tilbageholdende. Det giver flere valgmuligheder, hvis man står og er på jagt efter en mindre lejlighed som studiebolig,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Trods stigningen i antallet af mindre lejligheder til salg de seneste måneder, er der færre mindre lejligheder til salg i Aalborg og København i forhold til for et år siden, mens der er flere til salg i Odense, Aarhus og Frederiksberg.

Priserne er i top

Priserne i de fem største studiebyer er højere end for et år siden, og der er forskel på, hvor meget man får for pengene.

”Ud af de fem største studiebyer er det billigst at købe en mindre lejlighed i Aalborg. Her udbydes en typisk lejlighed på 75 kvm til omkring 1,8 mio. kroner. Dyrest er det på Frederiksberg, hvor en lejlighed på samme størrelse koster godt 4,6 mio. kroner. Så der er forholdsvis stor forskel på, hvor studievenlige priserne på ejerlejligheder er afhængig af, hvor drømmestudiet og drømmelejligheden ligger,” siger Peter Jayaswal.Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde