Udsigt til bedre boligøkonomi får danskerne til at lægge deres lån om

Publiceret 11-03-2020
Nyhed

I februar indhentede danskere og virksomheder i alt 22.975 tilbud på nye realkreditlån. Det er især de lavere ydelser, boligejerne er på jagt efter.

Der er stadig stor appetit på at omlægge sit lån. I februar blev der indhentet godt 14.500 lånetilbud i forbindelse med omlægninger og tillægslån. Det er ca. 6.200 flere end i februar sidste år. Og det er især udsigten til lavere ydelser, der får boligejerne til at lægge deres lån om. Men sikkerhed om renten på lånet er også med til at lokke boligejerne. Det viser de nyeste tal fra en undersøgelse, Epinion har foretaget for Finans Danmark.

”Danskernes lånelyst er især drevet af, at de bruger deres konverteringsret på fastforrentede lån. Det er positivt, at danskerne er opmærksomme på at udnytte den danske realkreditmodel, der giver mulighed for at omlægge sit lån på gode vilkår,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Boligejerne udnytter altså i høj grad de lave renter til at omlægge deres fastforrentede lån til et billigere lån og forbedrer dermed deres boligøkonomi. Derudover kan det også give boligejerne ro i maven at fastlåse renten, hvis man omlægger fra et variabelt til et fastforrentet lån.”

For et gennemsnitligt fastforrentet lån med afdrag på en mio. kr. til en boligejer vil en omlægning fra en rente på to pct. til en halv pct. betyde, at man kan få en månedlig ydelse, der er 350 kr. lavere. Samtidig afdrager man ca. 450 kr. mere om måneden på det nye lån. Og allerede efter ca. fire år vil omkostningerne ved omlægningen typisk være tjent hjem. Boligejere, der omlægger lån med en højere kuponrente, vil opnå endnu større besparelser.

”Det er typisk boligejere med et lån på to pct. eller derover, som har gavn af at omlægge deres lån til et billigere lån. Hvorvidt det kan betale sig, afhænger bl.a. hvor lang tid, man har tænkt sig at bo i sin nuværende bolig, og hvor meget gæld man har tilbage,” siger Peter Jayaswal og afslutter:

”Derfor er det altid en god idé at kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne, hvis man er blandt de 317.000 personer, der stadig har et realkreditlån med en rente på to pct. eller derover, eller hvis man overvejer at skifte et variabelt forrentet lån ud med et lån med fast rente.”

Læs mere om lånetilbud her.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde