Tendensen fortsætter – bankerne hjælper 98 ud af 100

Publiceret 07-05-2020
Nyhed

Helt nye tal fra Finans Danmark viser, at bankerne fortsat i stor stil hjælper kunder, der er berørt af corona-krisen. 80 mia. kroner er der nu bevilliget til virksomheder, mens private kunder har fået en økonomisk håndsrækning for samlet 149 mio. kroner i de fem banker, Finans Danmark har tal fra.

Finans Danmark indsamler løbende tal fra nogle af landets største banker for at få en sikker indikation af, hvordan det ser ud med bankernes hjælp under corona-krisen. Konklusionen er, at 98 procent af de ansøgninger, bankerne behandler, ender med et positivt svar.

Tallene er hidtil indsamlet fra Danske Bank, Nordea Bank Danmark, Nykredit Bank og Spar Nord Bank. Fra og med denne indsamling bidrager også Arbejdernes Landsbank med indberetninger. De fem banker tegner sig tilsammen for en udlånsandel i Danmark på omtrent 60 procent.

”Vi kan se, at bankerne fortsat behandler ansøgninger om lån fra kunderne, der er relateret til corona-krisen. Og Danmark er et land med mange små og mellemstore virksomheder, hvilket går igen i vores tal - langt de fleste virksomheder, der får hjælp, er de små og mellemstore”, siger Niels Arne Dam, underdirektør og cheføkonom i Finans Danmark.

I alt viser de nyeste tal, at 6.150 virksomheder nu er blevet hjulpet i de fem banker – de 5.950 er små og mellemstore virksomheder. Til sammen er der bevilget lån, kredit og henstand for 80 mia. kroner.

Også private henvender sig i banken for at få hjælp til at få økonomien til at hænge sammen. 6.650 privatkunder har fundet en løsning via en af de fem banker – for tilsammen 149 mio. kroner.

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde