Stor interesse for boligkøb og omlægning af lån

Publiceret 11-11-2020
Nyhed

Med 37.808 lånetilbud er oktober indtil videre den måned i 2020, hvor der er givet flest tilbud på realkreditlån. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Næsten 60 pct. af de indhentede tilbud er til omlægninger og tillægslån til boligejere, mens godt 25 pct. er til boligkøb.

Interessen for realkreditlån har været stor i oktober. Der er blevet indhentet knap 17 pct. flere lånetilbud end gennemsnittet for oktober de seneste ti år. Det er især boligejere, der er interesserede i at omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån, der har ført til det store antal lånetilbud i oktober. Boligejere indhentede i alt 22.284 tilbud på omlægning eller tillægslån.

”Den store interesse for at omlægge lån skal ses i lyset af de lave renter på realkreditlån. Efter at renterne tog et lille hop opad i marts, da corona ramte Danmark, er de nu tilbage på et lavere niveau. Muligheden for igen at omlægge sit lån til et 30-årigt fastforrentet lån med en rente på 0,5 pct. kan være attraktivt for en del boligejere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Hvis man er blandt de omkring 250.000 boligejere, der har et realkreditlån med en rente på 2 pct. eller derover, kan det være en god idé at undersøge sine muligheder. Hvorvidt det kan betale sig at lægge et lån om, afhænger bl.a. af, hvor lang tid man har tænkt sig at bo i sin bolig, og hvor stort lånet er. Er man interesseret i at omlægge sit lån, kan man altid tage fat i sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne.”

 

Rekordmange lånetilbud til boligkøb

Udover en stor interesse for omlægninger og tillægslån har mange danskere også været på boligjagt. I alt blev der til ejerboliger og fritidshuse givet 9.914 lånetilbud til ejerskifte. Det er det højeste antal tilbud til ejerskifte i tre år, hvor der gennemsnitligt er blevet givet omkring 6.800 lånetilbud til ejerskifte hver måned.

”Det danske boligmarked har klaret sig godt under corona, og der er i øjeblikket en stor efterspørgsel både efter ejerlejligheder, huse og sommerhuse. Derfor ser vi også, at mange danskere har undersøgt muligheden for at finansiere en ny drømmebolig,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde