Stadig mange går på jagt efter billigere boliglån

Publiceret 10-02-2020
Nyhed

Danskernes interesse for at omlægge realkreditlån er fortsat i top på trods af de mange omlægninger i 2019. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I årets første måned indhentede danskerne 37.109 tilbud på realkreditlån. Det skyldes især stor interesse for omlægninger og tillægslån. Der blev givet 22.956 tilbud på omlægninger og tillægslån til boligejere i januar måned, hvilket er mere end en fordobling fra januar 2019.

”Det fortsat meget lave renteniveau har bidraget til, at den store interesse for omlægninger, som vi så i store dele af 2019, er fortsat ind i 2020. Den danske realkreditmodel giver nemlig en unik mulighed for at omlægge til et billigere realkreditlån, når renterne falder,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og forsætter:

”Selvom mange danskere allerede har omlagt deres lån, er der stadig mange, der kan udnytte det lave renteniveau til at opnå en lavere ydelse. I udgangen af januar var der nemlig stadig over 325.000 realkreditlån med en rente på 2 pct. eller derover, og det er typisk disse lån, som kan være relevante at omlægge.”

I januar har boligejerne i alle landets regioner indhentet mere end dobbelt så mange tilbud på omlægninger og tillægslån, som i samme måned sidste år.

”Der er givet mange tilbud på omlægninger i alle dele af landet. Da renten på danske realkreditlån fastsættes på et stort obligationsmarked, skal den enkelte boligejer ikke forhandle om sin rente. Det er med til at sørge for, at danskerne får den samme rente på deres realkreditlån, uanset hvor i landet de befinder sig,” forklarer Peter Jayaswal.

 

Læs mere om lånetilbud her.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde