Sommerhuspriser slår rekord

Publiceret 19-06-2020
Nyhed

Der er godt gang i handlen med fritidshuse, og omkring 1.900 sommerhuse skiftede ejere i 1. kvartal 2020. Det er det højeste antal handler i årets 1. kvartal siden 2004, og handelspriserne er de højeste siden 2. kvartal 2010. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

”Markedet for sommerhuse er kommet godt fra start i 2020, og forholdsvis mange sommerhuse har skiftet ejere. Handelspriserne er gået op i næsten hele landet, og priserne er 7 pct. højere end for et år siden. Et typisk sommerhus på 80 kvm handles nu til 1.274.000 kr. Det er det højeste niveau i næsten 10 år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I Nordsjælland er sommerhusene dyrest, og et typisk sommerhus på 80 kvm handles til 1.657.000 kr. Pengene rækker længst i Vestjylland, hvor et tilsvarende sommerhus koster lige over 1 mio. kr.

”Mange danskere kigger måske efter sommerhus nu, hvor corona-virus begrænser rejsemulighederne. Sommerhuse tager sig også godt ud lige nu, hvor der er blade på træerne, og vandtemperaturen er kommet op. Antallet af sommerhuse til salg er faldet i april og maj, og i kombination med stigende priser kan det for danskere på sommerhusjagt være vanskeligere at finde det helt rigtige sommerhus. Finder man som potentiel køber ønskesommerhuset, kan man til gengæld glæde sig over, at der i gennemsnit gives et nedslag i prisen på godt 8,5 pct. ved sommerhushandler, og det er mere end på andre ejerboliger,” siger Ane Arnth Jensen.

Selvom sommerhuspriserne er steget de senere år, så har de endnu ikke ramt 2007-niveau. Her betalte køberne i gennemsnit 1.457.000 kr. for et sommerhus på 80 kvm.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde