Opret straks en aktiesparekonto i det nye år

Publiceret 08-01-2020
Blog

Debatindlæg af Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv, Ulrik Nødgaard, adm. direktør, Finans Danmark, Mikael Bak, direktør, Dansk Aktionærforening. Bragt i Børsen d. 08.01.2020

Nu skriver kalenderen 2020, og den danske aktiesparekonto har etårsfødselsdag. Ordningen er endnu ikke blevet hvermandseje. I 2019 oprettede blot 35.000 danskere en aktiesparekonto, men nu stiger beløbsgrænsen til 100.000 kr.

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at der er et stort potentiale. Mindre end 1 pct. af danskerne har oprettet en aktiesparekonto. 10 pct. er ifølge analysen interesseret i at få en.

Den nuværende ordning for aktiesparekontoen tillader ikke helt de økonomiske fordele, som vi kender fra Sverige. På trods af dette har tusindvis af danskere oprettet en aktiesparekonto, hvilket tyder på, at der er behov for produktet, som tilbyder danskerne en ny, billigere og mere gennemsigtig måde at handle aktier. Det viser samtidig også en nysgerrighed og vilje til at bakke op om Danmark som et investeringsland med en sund investeringskultur.

2020 skal derfor bruges på at sikre, at aktiesparekontoen fortsætter sin udvikling og udbredelse. Ifølge Skatteministeriet er der indskudt det maksimale beløb på 50.000 kr. på mere end halvdelen af danske aktiesparekonti. Man kan samtidig forvente, at man med en højere beløbsgrænse vil gøre ordningen mere attraktiv. Derfor er det glædeligt, at der fortsat er flertal i Folketinget for at lade loftet stige frem mod 2023. Regeringen har i løbet af finanslovforhandlingerne besluttet at bakke op om at hæve loftet for aktiesparekontoen.

Mange vil gerne i gang, men ved ikke hvordan. Det tager tid at opbygge en god investeringskultur, og det er positivt, at vi i dag har et instrument, som med den rigtige vilje kan finjusteres, så det bliver mere attraktivt at investere.

Vores opfordring til danskerne er at gøre sig selv den tjeneste at gå ned i banken for at høre nærmere om, hvordan man kommer i gang med en aktiesparekonto.

Ulrik Nødgaard

Administrerende direktør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde