Nye tal: Coronakrisen gør os danskere mere digitale – flere skifter nøglekortet ud med NemID nøgleapp

Publiceret 03-05-2020
Nyhed

Coronakrisen har betydet, at borgere ikke har kunnet få personlig betjening hos en myndighed i samme grad som normalt. Det har fået danskerne til i højere grad at bruge digitale løsninger.

En af de digitale løsninger, som har oplevet stor fremgang under udbruddet af corona, er NemID nøgleappen. I marts blev NemID-nøgleappen brugt til at logge ind 30,7 millioner gange. Til sammenligning blev nøglekortet brugt 30,6 millioner gange. Det betyder, at nøgleappen er blevet danskernes foretrukne måde at bruge NemID på.

Nøgleappen blev lanceret for snart to år siden i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark. Nøgleappen skal gøre hverdagen lettere. I stedet for at finde nøglekort frem og indtaste koder, kan man med nøgleappen gennemføre en selvbetjening online med et enkelt swipe, når man f.eks skal tjekke sin digitale postkasse eller bankkonto.

Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen har anbefalet, at installere nøgleappen her under corona-krisen, så danskerne ikke pludselig stod uden flere nøgler på nøglekoret. Med nøgleappen løber man nemlig aldrig tør for nøgler. Og noget kan tyde på, at der er blevet lyttet til rådet. Antallet af danskere, som installerer nøgleappen på deres smartphones eller tablets, har været støt stigende siden lanceringen. 

”Vi er glade for at se, at danskerne har taget de digitale løsninger til sig i endnu højere grad, særligt nøgleappen. Det er positivt, at der findes digitale løsninger, som er sikre og fungerer, og som er et rigtig godt alternativ til den personlig betjening. Det gør sig særligt gældende i en krisetid som nu”, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

”Vi bruger i dag vores smartphone til stort set alt. Netbank, medicinkort, sociale medier, parkering, aviser - listen er næsten uendelig. Det er derfor også helt naturligt at bruge sin smartphone til sit NemID. Så har man alt samme sted. Det er både smart og sikkert, siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

I dag har over 2,3 mio. danskere installeret nøgleappen, og tallene for nøgleappen viser, at danskerne på tværs af alle aldre bruger nøgleappen. En gennemført imagemåling viser, at hele 98 pct. af de nuværende brugere er tilfredse med nøgleappen og siger, at den er lettere at bruge end nøglekortet.

Siden appen blev introduceret, har nøgleapp-brugerne øget deres forbrug af NemID med 86 procent, mens det for dem, der stadig bruger nøglekortet, kun er steget med 27 procent.

Camilla Thorning

Pressechef

Download NemID nøgleappen i App Store eller Google Play

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde