Nybyggede ejerlejligheder venter længere på deres nye ejere

Publiceret 08-07-2020
Nyhed

Færre og dyrere ejerlejligheder er en ny virkelighed for boligkøbere. Samtidig står de længere tid til salg. Det gælder især nye lejligheder.

Markedet for ejerlejligheder er skrumpet det seneste år. I juni havde danskere 6.584 ejerlejligheder at vælge imellem. Det var knap 1.900 færre end for et år siden. Og på Frederiksberg er antallet af lejligheder til salg næsten halveret ift. juni sidste år, mens det er faldet med ca. 30 pct. i Aarhus og København.

”Det lavere udbud af ejerlejligheder i de større byer skyldes hovedsageligt to ting. Flere boliger tages ned fra markedet, og samtidig er der generelt lidt færre ejerlejlighedsejere, som har sat deres bolig til salg sammenlignet med juni sidste år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På landsplan er udbudspriserne på ejerlejligheder steget 3,7 pct. ift. juni sidste år, og de står også længere tid til salg. I juni stod ejerlejligheder typisk til salg i 14 dage mere end de gjorde for et år siden.

Nybyggeri: På markedet i 400 dage

I Aalborg og København, hvor godt 30 pct. af de udbudte ejerlejligheder er opført i 2018 eller derefter, står særligt nybyggede ejerlejligheder længere tid til salg. I Aalborg har nye lejligheder i gennemsnit været på markedet i næsten 400 dage. Det er mere end tre gange så længe, som lejligheder bygget før 2018. Og det samme billede gør sig gældende i København.

”Nybyggede ejerlejligheder står i dag længere tid til salg end andre lejligheder. Og de har typisk også en højere kvadratmeterpris og er større. I Aalborg står fx en typisk nybygget ejerlejlighed på 100 kvm til salg for godt 600.000 kr. mere, end en lejlighed i samme størrelse i gennemsnit står til salg til. Det højere prisniveau gør, at markedet for ejerlejlighederne ikke er lige tilgængeligt for alle. Og de nye lejligheder må så vente lidt længere på deres nye ejere,” siger Ane Arnth Jensen.

I København udbydes nybyggede lejligheder til priser på over 55.500 kr. pr. kvm. I Aalborg er kvadratmeterprisen 29.700 kr. Det er hhv. ti og 27 pct. højere end den gennemsnitlige udbudspris.

 

Øvrige nøgletal

  • På landsplan er udbudspriserne på ejerlejligheder steget 3,7 pct. ift. juni sidste år. Ejerlejligheder blev i gennemsnit udbudt til knap 34.200 kr. pr. kvm.
  • I juni blev ejerlejligheder i København og Frederiksberg for første gang udbudt til over 50.000 kr. pr. kvm. i gennemsnit. Det svarer til en stigning på hhv. seks og to pct. sammenlignet med sidste år.
  • I juni blev ejerlejligheder i Aarhus og Aalborg udbudt til em kvadratmeterpris på ca. 36.900 kr. og 23.400 kr. Det svarer hhv. til en stigning på fire pct. og et fald på godt syv pct. sammenlignet med sidste år.

 

Hent statistikken

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde