NemID nøgleapp sparer 20.000 nye nøglekort i pap hver måned

Publiceret 16-01-2020
Nyhed

Den digitale NemID løsning - nøgleappen til smartphones - har netop rundet 2 mio. brugere. Det betyder, at der i første halvdel af 2019 blev produceret og fragtet 20.000 færre fysiske nøglekort med posten end før, det blev muligt at få nøglekortet som app.

Siden maj 2018 har vi danskere haft mulighed for at supplere vores NemID nøglekort i pap og plastik med en app på telefonen. Det betyder, at der nu - hver eneste måned - produceres og udsendes færre fysiske versioner af nøglekortet.

Faktisk betyder brugen af nøgleappen, at der nu hver måned i første halvdel af 2019 i gennemsnit blev sendt 20.000 færre nøglekort ud i pap og plastik. Samlet set spares der dermed i alt op til 240.000 nye nøglekort hvert år.

”Generelt ved vi, at hensyn til unødigt ressourceforbrug og belastning af vores miljø fylder stadig mere for danskerne. NemID nøgleapp er et godt eksempel på, at digitale løsninger både kan være med til at gøre mange hverdagsopgaver nemmere og hurtigere, og mange steder også være med til at mindske vores forbrug af pap og plastik,” siger Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Der produceres dog stadig mange nye nøglekort i Danmark. I gennemsnit blev der sidste år sendt 286.000 nye, fysiske nøglekort ud til danskerne hver måned. Det svarer til i alt 3,4 mio. nye nøglekort af pap og plastik om året.

Digital løsning har mange fordele

Den digitale NemID løsning har også mange fordele for den enkelte bruger. Blandt andet gør nøgleappen det væsentligt nemmere at bruge NemID:

”NemID nøgleapp kan bruges på alle de tjenester, hvor mange i dag bruger nøglekortet. Det kan være borger.dk, skat.dk eller netbank. Ligesom nøglekortet kan bruges på både mobil, tablet og computer. Den eneste forskel er, at det er digitalt. Det har fordele for miljøet – men også for den enkelte borger. Med den digitale løsning har man altid NemID ved hånden, og man vil aldrig løbe tør for ’nøgler’,” siger Digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

Ny kampagne skal flytte flere danskere til digital løsning

Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen har i fællesskab iværksat en kampagne, der skal flytte flere danskere fra det fysiske nøglekort til den digitale nøgleapp. Kampagnen løber til og med juni 2020 og vil være synlig på forskellige digitale platforme og lige nu i bybilledet i hele landet

NemID nøgleapp i tal

Tallene stammer fra en imagemåling gennemført af Wavemaker på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og Nets (oktober 2019).

  • 2 mio. danskere bruger i dag NemID nøgleapp
  • 98 procent af brugerne af NemID nøgleapp er tilfredse med appen
  • 83 procent mener at nøgleappen er lettere at bruge end nøglekortet
  • 76 procent af brugerne af NemID nøgleapp bruger appen minimum én gang ugentligt
  • Borger.dk, skat.dk og netbank er de steder, hvor danskerne oftest bruger NemID nøgleapp.

Camilla Thorning

Pressechef

Download NemID nøgleappen i App Store eller Google Play

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde