Lettere og hurtigere betalinger på tværs af Nordiske lande er rykket nærmere

Publiceret 05-03-2020
Nyhed

I fremtiden kan det blive en smal sag at overføre penge mellem bankerne i Norden. Et afgørende første skridt mod en integration af nordiske betalinger er nemlig taget. The Nordic Payment Council (NPC) har netop offentliggjort nye standarder, som gør det muligt for pengeinstitutter og betalingstjenester indenfor Norden at håndtere betalinger i samme formater og underlagt de samme regler. Dermed går Norden foran, når det gælder lettere og hurtigere betalinger mellem lande på tværs af valutaer.

I dag kan vi bruge vores netbank eller MobilePay til nemt og hurtigt at lave betalinger til familie eller venner, men der er ofte også begrænsninger, for eksempelskal betalingerne ske i danske kroner eller indenfor landets grænser. Det skyldes, at betalinger i danske kroner ikke ”taler samme sprog” som eksempelvis betalinger i svenske kroner eller i euro. De nye standarder for betalinger vil gøre det lettere og hurtigere for banker og betalingstjenester at tilbyde services til at overføre penge direkte fra bankkonti til bankkonti landene mellem både enkeltpersoner og virksomheder. Uanset om valutaen er svenske kroner, danske kroner eller euro.

”Betalingssystemerne i Norden er lige nu fragmenteret. Der har været drøftelser i et par år på de nordiske markeder om at harmonisere betalingerne. Lanceringen af vores betalingsordninger illustrerer, at vi nu går ind i en ny æra inden for nordiske betalinger. Det vil ændre den måde betalinger foregår i hele Norden, og det vil harmonisere med eurozonen”, siger Jenny Winther, der er generalsekretær i NPC.

NPC blev etableret af the de nordiske bankforeninger, herunder Finans Danmark, i december 2018. Målet er at bidrage til harmoniseringen af betalinger i Norden. De nye NPC-standarder træder i kraft et år efter offentliggørelse.

Læs nyheden fra NPC her.

 

Camilla Thorning

Pressechef

For yderligere information kontakt:

Jenny Winther, Secretary General NPC
[email protected]
+46 70-648 92 99

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde