Laveste antal huse til salg i 12 år

Publiceret 08-01-2020
Nyhed

Færre boligejere vælger at sælge deres bolig. Og husene står kortere tid til salg, mens ejerlejlighederne står på ejendomsmæglernes hylder i længere tid.

I december var der i alt 32.667 huse til salg, og det er det laveste antal siden januar 2008. I dag står et hus typisk til salg i 253 dage. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmarks boligudbudsstatistik.

”De seneste mange år har antallet af huse med ”til-salg” skilte været faldende. Og desuden står huse kortere tid til salg. For et år siden stod huse således ti dage længere tid til salg, end de gør nu - og det ser i øvrigt ud til, at danskerne er hurtigere til at skrive under på købsaftalen, når drømmehuset er fundet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Lejligheder står længere tid til salg

I december stod der 6.962 ejerlejligheder til salg, og det er omkring 11 pct. færre end på samme tidspunkt sidste år. Men færre lejligheder på markedet får ikke køberne til at slå hurtigere til. Ejerlejligheder står faktisk i 18 dage længere tid til salg end for et år siden, og er i gennemsnit 184 dage på markedet.

”Efter en årrække med faldende udbudstider på ejerlejligheder, kan sælgere i dag opleve, at det tager flere dage at sælge lejligheden end for et år siden – og sælgerne må derfor vente lidt længere med at tage ”til-salg” skiltet ned,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistik

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde