Lave renter på realkredit giver ro til boligkøbere og virksomheder

Publiceret 11-09-2020
Nyhed

Corona har ikke stoppet danskernes interesse for realkreditlån. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Og det kan igen være relevant for nogle boligejere at overveje at omlægge deres lån.

Trods usikkerheden, der følger med corona, er danskernes interesse for at optage realkreditlån uændret. I årets sidste sommermåned blev der i alt indhentet 19.528 lånetilbud. Det er på ca. samme niveau, som de seneste 10 år, hvis vi ser bort fra august måned sidste år, hvor konverteringsbølgen medførte ekstraordinært mange lånetilbud.

”De danske realkreditrenter har været stabile under corona-krisen. Renterne tog et lille hop her i marts, men er nu lavere, end før Danmark lukkede ned. På trods af, at vi på mange måder lever i en turbulent tid, har det stabile og lave renteniveau bidraget til, at flere er trygge ved at overveje et boligkøb eller en investering i fx nye erhvervsejendomme,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ud af det samlede antal lånetilbud i august var 7.164 til køb af bolig og erhvervsejendomme, som er på niveau med de seneste tre år. 10.379 af lånetilbuddene var til omlægninger og tillægslån, som kun er en tredjedel af antallet ved konverteringsbølgen i august sidste år. Det er typisk boligejere med lån på 2 pct. eller derover, som kan have fordel af at omlægge deres lån til et billigere, og dem er der fortsat 269.000 af.

”Hvis man er boligejer og har optaget et realkreditlån, mens renten lå på 2 pct. eller derover, og endnu ikke har nået at omlægge sit lån, kan det være en god ide at undersøge sine muligheder. Hvorvidt det kan betale sig at lægge lånet om, afhænger bl.a. af, hvor lang tid man har tænkt sig at bo i sin bolig, og hvor stort lånet er. Er man interesseret i at omlægge, kan man altid tage fat i sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde