Kortlægning af den finansielle sektors samfundsbidrag

Publiceret 05-11-2020
Nyhed Analyse

Finans Danmark har netop samlet de samfundsbidrag, banker, realkreditinstitutter, investeringsfonde, kapitalforvaltere og børsmæglere i dag leverer, i en ny rapport. Der er alt fra NemID nøgleapp til skattebetalinger, hjælp under coronakrisen og sponsorater til kultur – og foreningsliv.
I alt yder sektoren et bidrag på flere end 15 forskellige områder.

Det danske samfund og den finansielle sektor er gensidigt afhængige. En effektiv og velfungerende finansiel sektor skaber rige muligheder for samfundet, og et rigt og virkelystent samfund er grundlaget for en stærk finansiel sektor.

Den finansielle sektor spiller også en særlig rolle i samfundsøkonomien som formidler af kapital og andre finansielle ydelser til både borgere, myndigheder, kommuner og virksomheder. Det sker f.eks. gennem rådgivning, långivning og udvikling af smarte, tidssvarende og nemme betalingsløsninger. En velfungerende finansiel sektor er derfor en vigtig krumtap i samfundsøkonomien med stor betydning for vækst, beskæftigelse og udvikling af samfundet.

I en ny rapport har Finans Danmark samlet et overblik over den finansielle sektors samfundsbidrag. På den måde ønsker Finans Danmark  at synliggøre, hvordan samfundet og den finansielle sektors er forbundet og illustrere sektorens særlige rolle.

Læs rapporten her.

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde