Interessen for boligkøb stiger trods corona

Publiceret 12-10-2020
Nyhed

Coronakrisen har ikke holdt danskerne tilbage fra at gå på boligjagt. Tværtimod. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Samtidig er der én type bolig, som rigtig mange danskere har fået interesse for.

I årets første ni måneder har danskerne indhentet 65.652 lånetilbud til boligkøb, og det er 5 pct. mere end i den samme periode sidste år.Alene i september blev der indhentet 8.214 lånetilbud til køb af bolig, som er en stigning sammenlignet med sidste måned.

”Coronakrisen har tydeligvis ikke rykket ved danskernes boligdrømme. En del af forklaringen er, at de danske boligejere generelt er godt rustede til økonomisk modvind. Og spørger man boligejerne selv, så er det kun få, der er blevet påvirkede af corona,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark

I en spørgeskemaundersøgelse, som Epinion har foretaget for Finans Danmark i september 2020, svarer 86 pct. af boligejerne nemlig, at de ikke er blevet påvirkede af coronakrisen.

 

Nyt købsmønster

Alt er dog ikke helt ved det gamle. Kigger vi nærmere på de boliger, danskerne faktisk har købt, ser vi tydeligt en ny tendens i år. Danskerne har sat ny rekord med antallet af købte sommerhuse i første halvår 2020. Det er 62 pct. flere end samme periode sidste år. Samtidig har de også købt lidt flere huse og lejligheder.

”Der er rigtig godt gang i boligmarkedet. Danskerne har i første halvår både købt lidt flere huse og lejligheder end i samme periode sidste år, og de har ovenikøbet købt rekordmange sommerhuse. Den øgede efterspørgsel på sommerhuse er højst sandsynligt en af grundene til, at danskerne har indhentet så mange lånetilbud til boligkøb,” siger Peter Jayaswal.

 

Hent statistikken

 

Fakta:

  • Der blev i september afgivet i alt 23.104 lånetilbud
  • Stigning i antal lånetilbud til boligkøb de første ni måneder i 2020 sammenlignet med 2019:

o   København By: -2,4 pct.

o   København omegn: -1,5 pct.

o   Nordsjælland: 5,8 pct.

o   Bornholm: 2,5 pct.

o   Østsjælland: 4,9 pct.

o   Vest- og Sydsjælland: 16,7 pct.

o   Fyn: 2,0 pct.

o   Sydjylland: 6,0 pct.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde