Folkeskolerne skal undervise endnu mere i privatøkonomi

Publiceret 23-09-2020
Nyhed

Børne- og Undervisningsministeriet har i år skulle lave nye undervisningsforløb i privatøkonomi. Det var en del af den kviklånsaftale, der blev indgået i december 2019. Undervisningsministeriet har valgt at bruge det materiale, som Finans Danmark i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening har udarbejdet og bruger i forbindelse med den årligt tilbagevendende Pengeuge.

Alt for mange danskere ender som dårlige betalere eller træffer valg om at optage dyre lån, de ikke kan betale tilbage. For at udbrede kendskabet til privatøkonomi sætter Børne- og Undervisningsministeriet det nu på skoleskemaet hele året med materiale udarbejdet af Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening.

”Det er dejligt at se, at det initiativ vi begyndte i 2014 med Pengeuge, og som vi afholder hvert år i uge 11 med undervisning for folkeskolens ældste klasser, nu bliver udbygget. Man kan aldrig lære for meget om privatøkonomi – tværtimod”, siger Stine Luise Goll, PA- og Kommunikationsdirektør i Finans Danmark.

I forbindelse med kviklånsaftalen, blev det pålagt Børne- og Undervisningsministeriet at sikre undervisning i folkeskolen om blandt andet ÅOP og renter. Materialet fra Finans Danmark kommer endnu længere rundt og behandler også emner som budgetlægning, løn og skat, aktier og obligationer.

”Finans Danmark afholder Pengeuge på skolerne for at styrke den finansielle forståelse blandt unge. Det er vigtig viden at have med i bagagen, når man senere i tilværelsen skal træffe egne, økonomiske beslutninger. Derfor er det meget positivt, at Børne- og Undervisningsministeriet nu har valgt at udvikle undervisningsforløb i privatøkonomi med afsæt i Finans Danmarks materiale. Med en fælles indsats, når vi længst”, siger Stine Luise Goll.

Undervisningsforløbene er ikke obligatoriske men et tilbud til de lærere, der gerne vil sætte fokus på privatøkonomi i matematikundervisningen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde