Flest nybyggede ejerlejligheder til salg i København og Aalborg

Publiceret 12-12-2020
Nyhed

I København og Aalborg er der flest nybyggede ejerlejligheder at vælge i mellem. Men der er stor forskel på prisniveauet i de to byer. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Kigger man på de ejerlejligheder, der er bygget indenfor de seneste tre år, er der flest til salg i København og Aalborg kommuner, hvor der nu er henholdsvis 412 og 96 at vælge imellem. I København er det lidt mere end hver fjerde ejerlejlighed til salg, mens det i Aalborg er knap hver fjerde. Til sammenligning er der i Aarhus kommune 64 og i Odense kommune 22 nybyggede ejerlejligheder at vælge imellem. Det svarer til henholdsvis 16 og 13 pct. af de udbudte ejerlejligheder.

”Vi har i 2020 generelt set et faldende antal boliger til salg, og det har også betydet, at der er færre nybyggede ejerlejligheder at vælge i mellem. Lige nu er der flest af dem til salg i København og Aalborg. Men når man sammenligner med de foregående fem år, støder man i København og Aarhus oftere på en nybygget ejerlejlighed blandt de ejerlejligheder, der er til salg, mens det modsatte gør sig gældende i Aalborg og Odense,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark

Størstedelen af lejlighederne vil typisk være centreret omkring de store byområder. Selvom København har det klart største udbud af nybyggede ejerlejligheder, er der også i København markant flere indbyggere, end i de andre byområder. Sammenligner man i stedet antallet af nybyggede ejerlejligheder til salg per person i byområderne, er der flest i Aalborg. Tager man højde for indbyggertallet i byområderne, har Aalborg nemlig 6,8 nybyggede ejerlejligheder til salg per 10.000 indbyggere, mens der i er København, Aarhus og Odense er henholdsvis 6,5, 2,3 og 1,2.

”Der er stor forskel på, hvilken stil købere er på udkig efter, når de overvejer at flytte i ny bolig i en af de store byer. Nogle ser en charme i noget ældre, der måske har en historie tilknyttet, mens andre forelsker sig i det nye og topmoderne. Hvis man er mest til det sidste, er udvalget størst i København og Aalborg, hvor der også er færrest om buddet,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Næsten dobbelt så dyrt i København

Der er dog stor forskel på, hvor meget familier i København og Aalborg skal have op af lommen, hvis de ønsker en ny og moderne lejlighed. I København står en gennemsnitlig nybygget ejerlejlighed på 90 kvm. til salg til ca. 5,2 mio. kr., mens man i Aalborg kan slippe med 2,9 mio. kr.

”Der er stor forskel på prisniveauet i København og Aalborg, og det skyldes blandt andet, at indbyggertallet i byområdet København stiger hurtigere, end det gør i Aalborg. Det medfører øget efterspørgsel, og det presser priserne op. I København er indbyggertallet steget med ca. 20 pct. siden 2010, mens indbyggertallet i Aalborg er steget med ca. 14 pct. Desuden ligger indkomsterne i København kommune ca. 9 pct. højere end i Aalborg kommune, hvilket også er en del af forklaringen,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Fakta:

  • Der er i dag henholdsvis ca. 32, 43, 17 og 40 pct. færre udbudte nybyggede ejerlejligheder i København, Odense, Aarhus og Aalborg, når der sammenlignes med det gennemsnitlige antal til salg i samme måned de fem foregående år.
  • Sammenlignet med gennemsnittet for samme måned de fem foregående år er andelen af nybyggede ejerlejligheder til salg steget med 23 pct. i Aarhus, steget med 2 pct. i København, faldet med 38 pct. i Aalborg og faldet med 39 pct. i Odense.
 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde