Flest hushandler i 14 år

Publiceret 17-03-2020
Nyhed

Efter endnu et år med fremgang på husmarkedet kan udviklingen på boligmarkedet blive mere usikker i 2020.

Der var godt gang i hussalget i 2019. Der blev der solgt 41.529 huse. Vi skal helt tilbage til 2005 for at se flere hushandler. Det viser de seneste tal fra Finans Danmark.

”Vi har i 2019 set fortsat fremgang i økonomien, og samtidig har renterne befundet sig på rekordlave niveauer. Det er en stor del af forklaringen på, at handelsaktiviteten på husmarkedet i 2019 har været på det højeste niveau i 14 år. Mange har haft råd til at købe deres første hus eller flytte til et, der har en anden størrelse eller en bedre beliggenhed,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Med udbruddet af corona-virus kan boligmarkedet gå en mere usikker fremtid i møde. Den alvorlige situation kan få konsekvenser for både den enkelte danskers privatøkonomi og for samfundet generelt. Og det kan påvirke boligmarkedet i 2020.”

Huspriserne er på landsplan steget med 3,8 pct. i 2019. Det er lidt mere end prisstigningstakten i 2018 på 3,5 pct. Et typisk parcelhus på 140 kvm handles nu til 1.983.000 kr. Det er 73.500 kr. mere end for et år siden.

”Priserne er steget på huse de senere år samtidig med, at mange boligejere afdrager på deres boliglån. Det betyder, at der er ret mange danskere, der har opbygget friværdi i deres bolig. Samtidig har dansk økonomi et godt udgangspunkt, og renterne er meget lave. Det er vigtigt at have i baghovedet i den nuværende situation, hvor der sker store ændringer i danskernes hverdag,” siger Ane Arnth Jensen.

Hent statistikken

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde