Familier har taget forskud på feriepengene

Publiceret 12-08-2020
Nyhed

7500 familier har indtil nu valgt at låne de feriepenge, de står til at få udbetalt senere på året, i banken. Det viser helt nye tal fra Finans Danmark. I alt er 95 mio. kroner af de indefrosne feriepenge dermed allerede nået ud til en række familier.

Regeringen besluttede allerede før sommerferien, at danske lønmodtagere skulle have mulighed for at få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge. Målet er at få skabt økonomisk aktivitet her i coronakrisen. Men pengene lader vente på sig. Forslaget er lige nu på vej gennem folketinget. Men det bliver først fra oktober, at familierne kan søge om at få dem udbetalt. Derfor har flere familier valgt at tage forskud på glæderne og tage imod den mulighed en række banker har givet kunderne, om at låne pengene i banken på fordelagtige vilkår.

I tre af landets banker, der tilsammen dækker knap 40 procent af markedet, har 7500 familier indtil nu gjort brug af muligheden, viser Finans Danmarks nyeste tal. Det betyder, at der samlet set via de tre banker er sendt ca. 95 mio. kroner ud til familierne.

”Tallene viser, at nogle familier har haft brug for pengene før oktober. Dem har bankerne kunne give en hjælpende hånd, så pengene er kommet i cirkulation tidligere. Vi kan også se, at der fortsat er interesse for at få feriepengene udbetalt tidligere gennem banken, så tallet står til at stige”, siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark.

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde