De fleste danske boligejere havde godt styr på boligøkonomien ved udgangen af 2019

Publiceret 30-04-2020
Nyhed

Boligejerne er generelt gode til at betale ydelsen på deres realkreditlån til tiden. Den økonomiske situation kan imidlertid have ændret sig for nogle boligejere som konsekvens af corona-krisen. Hvis man kommer i betalingsproblemer, bør man tage fat i sin bank eller sit realkreditinstitut og tale om mulige løsninger.

På nuværende tidspunkt har 3.400 ud af landets ca. 1,4 mio. boligejere ikke betalt den ydelse på deres realkreditlån, de skulle have betalt ved udgangen af 2019. Antallet af danske boligejere i betalingsproblemer har de seneste fire og et halvt år ligget på et stabilt lavt niveau. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancer på realkreditlån for 4. kvartal 2019.

”Siden december-terminen for realkreditlån har corona-krisen påvirket mange danskeres privatøkonomi. For nogle boligejere kan det betyde, at det bliver sværere at betale terminen. Derfor kommer vi måske til at se en stigning i restancerne. Men præcist hvor mange boligejere, der vil komme i betalingsproblemer, er svært at spå om. Heldigvis kan vi se tilbage på en årrække med god privatøkonomi og meget få boligejere i betalingsproblemer. De fleste boligejere har derfor et robust udgangspunkt, og banker og realkreditinstitutter står klar til at hjælpe de kunder, der kommer i klemme,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og forsætter:

”Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man kan betale den næste termin på boliglånet, er det en god idé at kontakte sin bank eller sit realkreditinstitut hurtigst muligt. De boligejere, der har realkreditlån med mulighed for afdragsfrihed, men som betaler afdrag, kan for eksempel vælge afdragsfrihed på lånet i en periode. Eller måske kan man få en hjælpende hånd til terminen via en kassekredit eller et lån i banken.”

 

Fakta:

  • Finans Danmarks opgørelse af restancer viser, hvor stor en del af de samlede ydelser fra boligejerne, der ikke er betalt 3½ måned efter betalingsfristen. Lige nu er 0,24 pct. af de samlede boligydelser ikke betalt endnu. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 24 øre for hver 100 kroner, der skulle være betalt.

 

Hent statistikken

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde