Danskernes lånelyst fortsatte i marts trods corona-situationen

Publiceret 16-04-2020
Nyhed

Danskere og virksomheder har i stor stil undersøgt, om de kan omlægge deres eksisterende lån til et billigere. Og de hentede det højeste antal lånetilbud for en marts måned i de seneste fem år. Det er dog usikkert, hvordan corona-situationen vil påvirke danskernes lånelyst i fremtiden.

Der blev indhentet godt 34.000 tilbud på realkreditlån i årets første forårsmåned. Det er fem år siden, at tallet var lige så højt. Den lave rente har tilskyndet danskerne til at omlægge deres eksisterende lån til billigere lån og undersøge lånemulighederne i forbindelse med køb af bolig. Knap 22.000 lånetilbud er indhentet til omlægninger og tillægslån- og mere end 8.500 lånetilbud til boligkøb.

”De lave renter har gjort det attraktivt for mange at omlægge deres realkreditlån eller finansiere deres boligkøb med historisk billige lån. Udbruddet af coronavirussen medførte ganske vist store udsving i renten, men det har nogle benyttet til at indfri gamle lån til en lavere kurs og optage nyt lån til en højere rente. En sådan omlægning af lån betyder, at man skærer noget af restgælden. Og netop den mulighed er unik for dansk realkredit,” siger Ane Arnth Jensen viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I starten af marts kunne danskerne få 30-årige fastforrentede realkreditlån med afdrag med en kuponrente på en halv pct. og til en kurs over 98. Men da coronakrisen for alvor ramte Danmark, faldt kurserne, og så var 2-procentlånet tilbage på banen igen. Efterfølgende er renten faldet igen, og nu gives der tilbud i fastforrentede lån med afdrag til en kuponrente på en 1 pct.

”Men selv med den seneste måneds udsving i renten, er renterne på boliglån stadig lave set i historisk perspektiv. Og det er godt for alle dem, som fortsætter deres jagt efter drømmeboligen," siger Ane Arnth Jensen.

 

Læs mere om lånetilbud her.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde