Danskerne indhenter flest lånetilbud i 14 år

Publiceret 10-01-2020
Nyhed

Med over 400.000 lånetilbud var danskernes lånelyst helt i top i 2019. Ikke siden 2005 har danskerne indhentet lige så mange lånetilbud. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I slutningen af 2019 nåede de danske realkreditinstitutter for første gang i 14 år over 404.000 årlige lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er næsten dobbelt så mange tilbud som i 2018.

”Det høje antal lånetilbud, som danskerne indhentede i 2019, kan i særlig grad tilskrives det lave renteniveau, der har fået mange danskere til at skifte deres eksisterende lån ud med et billigere. Samtidig har der været godt gang i boligsalget, som jo næsten altid finansieres af realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Efterspørgslen på omlægninger var stor i 2019. Omlægninger af eksisterende lån og tillægslån stod for godt syv ud af 10 lånetilbud. I 2018 var kun godt halvdelen af lånetilbud til omlægninger og tillægslån. På trods af at der er blevet omlagt mange lån det seneste år, har danskerne fortsat 360.000 realkreditlån på 2 pct. eller derover, som de muligvis kan opnå en besparelse på i 2020 ved en omlægning.

”Mange danske boligejere har i 2019 udnyttet den danske realkreditmodel, hvor det er muligt at konvertere eller omlægge eksisterende lån og få en lavere månedlig ydelse. Det er positivt, at boligejerne er opmærksomme på den lave rente og de mulige besparelser, der følger med,” siger Ane Arnth Jensen og forsætter:

”Hvis man har omlagt sit lån i 2019, skal der ske et betydeligt rentefald i 2020, for at en yderligere omlægning er fordelagtig. De mange omlægninger i det forgange år kan derfor betyde, at antallet af lånetilbud i 2020 sandsynligvis vil være lavere end i 2019.”  

 

Fakta:

  • I december 2019 blev der indhentet 22.192 lånetilbud.

 

Læs mere om lånetilbud her.

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde